Hlavní obsah

Hantuchové ubývají kila, tenisový svět je znepokojen

Vychrtlá postava Daniely Hantuchové vyvolala v tenisových kruzích opět velké debaty. Slovenská reprezentantka, jíž ve světovém žebříčku patří deváté místo, váží podle oficiální biografie WTA při 181 centimetrech 56 kilogramů. Její fotografie z turnaje v Eastbourne, kde se připravovala na Wimbledon ale ukazují, že v poslední době opět značně zhubla.

Foto: Internet

Daniela Hantuchová

Článek

Legendární tenistky proto dvacetileté hráčce důrazně doporučují, aby alespoň pár kilogramů přibrala. Martina Navrátilová označila současnou postavu Hantuchové za směšnou pro tenistku. "Potřebovala by být o mnoho robustnější," domnívá se. "Daniela má perfektní figuru pro modelku, ne pro tenistku. Doufám, že to změní. Shodila příliš mnoho a dobře to ví. Pokaždé, když ji vidím, jí víc a přesně to potřebuje," tvrdí česká rodačka.

Bývalá světová jednička Tracy Austinová odhadla, že by Hantuchová potřebovala nabrat přibližně pět kilogramů. "Potřebuje větší objem. Ne tolik, aby ji to zpomalovalo, ale dost na to, aby při úderu do míčku vyprodukovala větší energii," tvrdí.

Hantuchová je klidná

Starosti si dělá i poslední britská wimbledonská vítězka Virginia Wadeová. "Příliš zhubla v době, kdy všechny ostatní hráčky na okruhu pracují na síle. Kvůli své váze riskuje zranění," obává se tenistka, která na dvorcích All England Clubu triumfovala v roce 1977. "Je to tak pěkná a praktická dívka. Možná ji trochu rozhodila všechna ta pozornost médií na loňském Wimbledonu zaměřená na její vzhled," domnívá se.

Hantuchovou ale všechny dohady nechávají klidnou. "Pozornost, které se mi dostává, mě vůbec nerozptyluje. Myslím, že to zvládám celkem dobře a dál budu," řekla tenistka. "Nestarám se o to, co lidé říkají o mé váze. Jsem šťastná, že mohu jíst, co chci a netloustnu. Každá žena by se mnou měnila," domnívá se.

Anglický list Daily Mail ovšem Hantuchovou před letošním Wimbledonem přivítal titulkem: "Nožky z Bratislavy se proměnily ve slovenské hůlčičky."

Reklama