Hlavní obsah

Dočká se Boston druhého vítězství?

Mizerný začátek nové sezony mají za sebou basketbalisté Bostonu. Celtics dokázali zvítězit v jediném ze šesti dosavadních zápasů; druhou výhru si chtějí připsat dnes proti Orlandu.

Článek

Špatný start sezony není, zdá se, úplně náhodný. Boston marně čeká na úspěch už několik sezon a ani tým, nově posílený o Theo Ratliffa a Sebastiana Telfaira, si nevede dobře. Hráči trenéra Doca Riverse začali domácí prohrou s New Orleans, poté znovu před svými diváky nestačili na Detroit, který zvítězil 101-88, a bez výhry se vrátili i z Washingtonu, kde prohráli 117-124. První vlaštovkou byl až zápas proti Charlotte; i s jedním z nejslabších týmů ale měli problémy a zvítězili 110-108 až po prodloužení. Na tento výsledek ale navázali porážkou s Utahem a v sobotu zažili nejkrutější prohru - v Clevelandu vedli o 16 bodů, po drtivém finiši domácích ale po utkání svítilo na tabuli 94-93 pro Cavaliers. Boston měl vítězství na dosah přesto, že nehráli Al Jefferson, který je po operaci slepého střeva, Theo Ratliff a především Wally Szczerbiak, druhý nejlepší střelec týmu. Otazník nad startem těchto tří hráčů visí i dnes.

Orlando si zatím na neúspěch nemůže stěžovat. Zvlášť doma se mu daří, na své palubovce porazilo postupně Chicago, Washington a Seattle a neuspěl jen proti Philadelphii. Venku Magic nejprve neuspěli v Atlantě, se kterou prohráli 82-95, a v Indianě, která je porazila 93-83. V sobotu se ale svěřenci trenéra Briana Hilla konečně radovali i na cizím stadionu - v Minnesotě porazili Timberwolves 109-98. Hvězdou utkání se - jako obvykle - stal Dwight Howard, který k 21 bodům přidal 22 doskoků a zastínil tak domácího Kevina Garnetta.

Vzhledem ke špatné formě Bostonu je favoritem sázkových kanceláří hostující Orlando, na které si můžete vsadit s kursem 1.83. Věříte, že se Celtics konečně zmátoří a vyhrají? Potom si vsaďte na domácí, kurs je rovných 2.00.

Reklama