Hlavní obsah

Napraví obhájce trofeje úvodní zaváhání?

V loňském roce triumfoval v Turnaji mistrů na úkor Rogera Federera Argentinec David Nalbandian. Oba hráči se po roce střetli opět, ale nyní hned ve svém prvním vystoupení na turnaji. Federer Jihoameričanovi vrátil rok starou porážku a ten se dnes musí pokusit o reparát proti Chorvatovi Ljubičičovi.

Foto: Elmundo

Radost argentinského tenisty Davida Nalbandiana po loňském triumfu na Turnaji mistrů.

Článek

Dlouhovlasý Nalbandian je momentálně na osmé příčce žebříčku ATP, což je k počtu osmi účastníků logicky poslední možné umístění k účasti na tomto velice prestižním turnaji, který se tradičně hraje v Šanghaji. Jak už jsem zmínil, Nalbandian podlehl ve svém prvním zdejším vystoupení královi mužského tenisu za několik posledních let. Federer sice prohrál s Argentincem první set, ale dokonce zápasu už na kurtu zcela dominoval a svého soka s přehledem porazil. Nalbandian letos vyhrál 41 z 56 hraných utkání a připsal si turnajový triumf v Estorilu. Semifinálové účasti v tomto kalendářním roce už jsou rozhodně bohatší; před branami finále skončil na podnicích Masters v Madridě a Římě, stejně zakončil i Grandslamy v Austrálii a na francouzské antuce.

Jeho dnešní soupeř Ivan Ljubičič rovněž prohrál ve svém úvodním vystoupení červené skupiny. Nad jeho síly byl Američan Andy Roddick, i když se Chorvat pral velice odvážně. Momentálně pátý hráč žebříčku ATP v tomto roce zvítězil v 60 zápasech a z 18 odešel jako poražený. Triumfovat dokázal celkem třikrát - Chennai, Vídeň a Záhřeb. Zmínit ještě určitě musím finálové účasti na turnaji Masters v Miami a Bangkoku. Semifinále byla jeho konečnou na Rolland Garros. Sedmadvacetiletý chorvatský "bombarďák" nasázel Roddickovi v prvním zápase celkem 19 es a na tuto jeho silnou zbraň se jistě můžeme těšit i dnes.

Vzájemné zápasy hovoří lehce pro Chorvata v poměru 3:2. Letos se oba hráči potkali dvakrát a v obou případech odcházel z kurtu jako poražený Nalbandian. Myslíte si, že Ljubičič tuto bilanci potvrdí. Poté si vsaďte na Chorvata - kurs je 1.99. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.64, který bookmakeři společnosti Bwin vypsali na Argentince.

Reklama