Hlavní obsah

Loučení reprezentace s letošní sezonou

Eurotip.cz

Dnešním dnem pokračuje kvalifikace o EURO 2008. Česká reprezentace má však volno, a tak sehraje pouze přátelské utkání. V Toyota Areně náš výběr změří síly s Dánskem; ani jeden z celků nenastoupí v kompletním složení - na obou stranách chybějí klíčoví hráči.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Naše reprezentace rozjela kvalifikaci úspěšně, když uspěla proti Walesu, na horké půdě Slovenska, bez problémů si poradila se San Marinem a odvezla si bod i z Irska. V dnešním přátelském utkání chce trenér Brückner, kter7 v pondělí oslavil 67. narozeniny, vyzkoušet všechny povolané hráče - i proto, že v přípravných duelech může střídat celkem šestkrát. Ze stabilních hráčů nemá k dispozici marody Rosického, Petra Čecha a Kollera, bez nichž si obvykle národní tým nedokáže představit. "Za půl roku hrajeme s Německem a nikdo neví, v jaké situaci budeme. Šanci dáváme pravidelně i dalším hráčům, k tomu přípravné zápasy jsou," míní Brückner, v jehož nominaci k dnešnímu utkání je pouze sedmnáct hráčů. Na premiéru se může těšit dvojice Šírl - Vlček.

Dánové rovněž nerozjeli kvalifikaci vůbec špatně. Po třech zápasech na svém kontě pěkných sedm bodů a skóre 6:0. Dnes ale nastoupí ve velice oslabené sestavě; dánský trenér Morten Olsen bude postrádat Jörgensena, Tomassona, Kröldrupa, Clause Jensena, Rommedahla a Grönkjaera. Všichni nejsou sice zranění, ale především hráči FC Kodaň dostali kvůli náročnému programu volno. "Hlavně jsme si přijeli pro zkušenosti, protože máme v sestavě spoustu nových tváří. Zápas s Čechy, kteří mají výborný tým, ale nebude jednoduchý. Pro naše mladé hráče to bude dobrá zkouška," řekl kouč.

V roli favorita vstoupí do zápasu český výběr. Na vítězství svěřenců Karla Brücknera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.80. Myslíte si, že Dánsko v Toyota Areně uhraje aspoň bod? Pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 1.83.

Reklama