Hlavní obsah

Pardubice vzývají předminulé play off

, 15. listopadu 2006

Po deseti dnech se opět na necelý měsíc rozjíždí česká hokejová extraliga. Do první desítky se v domácím prostředí pokusí proniknout hned tři týmy. Vítkovice půjdou za tímto cílem proti prvnímu celku pod vedením nového trenéra. V dalším zápase se vlastním fanouškům představí ve značně zacelené sestavě Zlín. Pardubice zase chtějí stáhnout manko na unikající Liberec.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zápas mezi Pardubicemi a Znojmem přinesl řadu osobních soubojů.

Článek

Domácí celek se v dosavadním průběhu sezóny nevyhnul výpadkům a marně čeká na delší sérii vítězných zápasů v řadě. Zároveň se mu však pouze jednou stalo, že odešel z kluziště třikrát v řadě bez bodu. V říjnu Pardubice musely mrzet asi jenom dvě zbytečné domácí prohry. V posledních dvou zápasech před vlastním publikem ale výrazně uspěly a o totéž se pokusí i dnes. Na ledě u toho nejspíše nebudou Andrašovský, Cetkovský a obránce Píša. Miroslav Hlinka a Tvrdík naopak nastoupí s vědomím, že o ně klub velmi stojí, protože s nimi během pauzy prodloužil smlouvy.

Liberec je druhým celkem, který se pokouší rozkouskovat dosud velmi vyrovnanou tabulku. Jeho výsledky byly dlouho jakoby předem dané. Doma podobně jako v loňské základní části exceloval, ale srážely ho venkovní ztráty. Domácí neporazitelnost si drží i nadále a postupně začíná bodovat i venku. Díky tomu před reprezentační pauzou ve třech za sebou jdoucích zápasech neztratil žádný bod a obdržel pouhé dva góly. Bílí tygři však dnes nebudou mít v brance Hniličku, který si tentokrát sice odpočinul od reprezentace, ale začátkem týdne onemocněl.

Bookmakeři bwin možná i z tohoto důvodu dosti vysoko favorizují domácí celek. Na Pardubice vypsali kurs 1,89. Domácí získali skalp dnešního soupeře v předminulém play off. Od té doby však nad nimi Liberec vyhrál v řadě již pět vzájemných duelů a výrazně tak zapříčinil to, že se jeho dnešní soupeř naopak do posledního play off ani nedostal. Dnes si lze na hosty vsadit v kursu 3,15.

Reklama