Hlavní obsah

Střetnou se druhý a třetí tým západní konference

Eurotip

Úterní NHL nabízí čtyři zápasy. Detroit by rád nastartoval nové vítězné tažení a oplatil tak Vancouveru prohru z prvního utkání sezóny. Edmonton chce naopak v duelu mužstev z kanadských měst zopakovat proti Calgary výsledek ze stejného dne. Velmi zajímavý zápas nabídne nesmírně silná pacifická divize, v níž se letos poprvé střetne Anaheim se San Jose.

Článek

Domácí celek nepotěšil v minulém týdnu vlastní fanoušky, když ze tří zápasů s týmy, které leští dno tabulky, získal pouhé tři body. Anaheim se kvůli tomu nedostal do čela celé soutěže a nic jistého nemá ani v divizi, kde je mu v patách dnešní soupeř. Trenér si nemusí lámat hlavu se zraněnými hráči. Může se tedy jen těšit na to, který z hráčů tentokrát soupeře zaskočí, protože gól je schopen vstřelit kdokoli. Jediným vyčnívajícím kanonýrem je dosud překvapivě Kunitz, ale proti bývalému mužstvu se opět zkusí předvést i Selanne. Brankář Bryzgalov své dva poslední starty prohrál, čili je možné, že podruhé v řadě dostane přednost Giguere.

San Jose se pyšní nejlepšími přesilovkami v lize. Dnes se kromě nich bude muset soustředit na to, aby se nenechalo přestřílet, což byla obvyklá zbraň domácích v posledních zápasech. Hosté k tomu mají dobré předpoklady, protože v posledních deseti zápasech neprohráli na střely žádný zápas. V sobotu hráli po delší době doma a vyhráli vysoko díky tomu, že se trefilo šest různých hráčů. První utkání v sezóně vynechal loňský nejlepší střelec ligy Cheechoo, jehož start je dnes spíše nepravděpodobný, neboť včera netrénoval. Brankář Nabokov odpočíval kvůli jeho ruce, ale s Toskalou je stejně zvyklý se různě střídat.

Bookmakeři bwin dosti výrazně favorizují domácí tým, ačkoli v tabulce redukované na posledních deset zápasů si stojí hůře než hostující celek. Na Anaheim vypsali kurs 2,15. Hosté venku prohrávají letos pouze každé třetí utkání a na ledě dnešního soupeře dokázali v minulých pěti sezónách osmkrát v normální hrací době vyhrát. Dnes si lze na úspěch San Jose vsadit v kursu 2,9.

Reklama