Hlavní obsah

Liverpool se popere o postup z první příčky

Ve skupině C Ligy mistrů se o postupujících do jarních bojů rozhodlo už v předchozím kole. Stali se jimi Liverpool a PSV Eindhoven; oba celky si to dnes rozdají o postup z první příčky na Anfield Road.

Foto: internet

Xabi Alonso (vpravo) ví, jak vám pomoci vydělat peníze...

Článek

Reds vstoupili do letošního ročníku nejprestižnějšího evropského poháru bezbrankovou remízou na hřišti svého dnešního soupeře. Poté ale už jen vítězili a právem si tak s předstihem zajistili postup mezi nejlepších šestnáct celků Evropy. Trenér Liverpoolu Rafael Benitéz je potěšen uzdravením Luise Garcii ze svalového zranění. Španěl by tak dnes měl dnes nastoupit v základní sestavě. V úvodní jedenáctce by rovněž neměl chybět útočník Craig Bellamy, kterého Benitéz v posledních týdnech dost opomíjel, ale dnes bude mít znovu šanci ukázat svou kvalitu. "Chceme dnes uspět a skončit ve skupině na první příčce, což nám jistě dodá důležitou sebedůvěru," řekl španělský kouč ve službách Liverpoolu.

PSV kráčí Ligou mistrů velice podobně jako Liverpool. Jediné zaváhání si připsalo v už zmiňovaném domácím utkání s Reds a s jedenácti body je tak jen o skóre druhé za anglickým celkem. Současný trenér Eindhovenu Ronald Koeman ví, co je to zvítězit na Anfield Road. Povedlo se mu to totiž v minulém roce s Benfikou, kdy jeho svěřenci v Anglii zvítězili 2:0 a vykročili tak za svou parádní jízdou, kterou zastavila později až Barcelona. "Když se podíváte na domácí výsledky Liverpoolu, tak vám musí být jasné, jak je silný. Přesto chceme uspět a skončit na čele skupiny," mluví s respektem o Angličanech bývalý skvělý nizozemský reprezentant a současný lodivod PSV.

Věříte-li ve vítězství domácího celku, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.60. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a výhra PSV kursem 5.70.

Reklama