Hlavní obsah

Boleslav myslí na vítězství

Mladá Boleslav neuspěla ve svém úvodním vystoupení v Poháru UEFA, když na domácím hřišti prohrála nejtěsnějším možným výsledkem s řeckým Panathinaikosem. O reparát se svěřenci Dušana Uhrina dnes pokusí v Rumunsku, konkrétně na hřišti Rapidu Bukurešť.

Článek

"Chceme navázat na náš útočný fotbal, to znamená, že nebudeme bránit. Budeme naopak soupeře napadat a hrát vysunutý presink. Potřebujeme získat plný počet bodů. Myslím si, že Rapid má mužstvo kvalitní, ale my na ně máme," s těmito slovy vstupuje do dnešního souboje kouč škodováků. Jeho svěřenci o víkendu v rámci Gambrinus ligy uhráli remízu na hřišti ambiciózního Liberce a připsali si tak do tabulky velice cenný bod. "Devět hráčů mělo chřipku, tomu přikládám čtrnáctidenní výkyv. Náladu nám ale zvedl důležitý bod z Liberce, kde jsme mohli i vyhrát," odůvodnil Uhrin nepříznivé výsledky z posledních týdnů. "Když jsem začínal, tak jsem byl nervóznější. Teď jsem spíše zklamaný, když se hraje v komorním prostředí," vyvrátil spekulace nad obavami z horkokrevných fanoušků Abraham. "Rumuni budou nepříjemným soupeřem, ale my máme také kvalitní tým a pevně věřím, že něco uhrajeme. Bylo by dobré dát rychle branku, to by se nám pak otevřel jistě prostor pro naši brejkovou hru," dodal defenzivní štít mužstva.

Trenérem Rapidu Bukurešť je momentálně jako v Boleslavi syn slavného otce. Razvan Lucescu zdědil fotbalové geny po bývalém kouči rumunského národního týmu či Interu Milán Mirceyovi. Rapid vstoupil do skupinové fáze soutěže domácí remízou s Paris SG a poté si přivezl bod z Tel Avivu, když za hosty skórovali Zicu a Buga. I proti Boleslavi nastoupí ve svém typickém rozestavení 3 - 4 - 3, které není v našich zeměpisných šířkách určitě moc obvyklé. "Pochopitelně víme, že největší síla Rumunů je v útoku. O hře tohoto mužstva jsme se hodně dozvěděli v pondělí u videa. Řekl bych přitom, že naše šance v útoku budou možná větší než jindy. Samozřejmě si vlastní defenzivu ohlídat musíme, ale vepředu bychom vzhledem k soupeřovu rozestavení víc volnosti mít měli. Hlavně to chce být hodně aktivní, na což jsme ale zvyklí," vidí dobré šance škodováků záložník Matějovský.

Podle bookmakerů je Rapid Bukurešť favoritem utkání s kursem 1.50. Jestli si ale myslíte, že má Boleslav šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.60. Pro ty největší odvážlivce je tu i možnost ostré sázky na českého zástupce - kurs je 6.00 rovných.

Reklama