Hlavní obsah

Zíb chce Henmanovi předvést druhého 'Karloviče'

Napodobit chorvatskou senzaci Iva Karloviče, takový je plán českého tenisty Tomáše Zíba pro wimbledonský souboj s domácím miláčkem Timem Henmanem. Karlovič v pondělí vyřadil obhájce titulu Lleytona Hewitta. "Nemám, co ztratit. Stejně jako Karlovič," řekl před utkáním Zíb, 154. hráč světového žebříčku, který dosud nikdy nevyhrál grandslamový zápas.

Foto: koláž Novinky

Tim Henman

Článek

Souboji Brita Henmana a málo známého Čecha se věnují téměř všechny ostrovní listy. Henman je největší domácí nadějí, už několikrát byl těsně pod vrcholem, vždy se však zastavil v semifinále. Většina deníků nedává Zíbovi, který se do hlavní soutěže probil z kvalifikace, šanci.

"Stejně jako Karlovičovi," opět připomněl český tenista, který podle svých slov cítí životní příležitost. "To včerejší senzační vítězství mě skvěle naladilo. Jsem ve stejné situaci. Také nemám, co ztratit a Tim prostě musí. Chci si to užít," dodal rodák z Písku.

Deník The Sun dává k dobru poslední zápas těchto dvou tenistů. Před lety se utkali jako šestnáctiletí junioři na turnaji ve Florencii. Pak se jejich cesty rozdělily, ale Henman má tehdejší porážku stále v paměti. "Ve třetím setu jsem vyhrával 5:2 a prohrál 5:7," vzpomněl si. Hrálo se však na antuce, na níž je Brit poloviční. "Tomáš je dobrý hráč, respektuji ho," přidal Henman, od něhož ostrovní fanoušci očekávají jediné - hladké vítězství.

Reklama