Hlavní obsah

Dallas se vrací z neúspěšného cestování

, 2. prosince 2006

Na žádné z kluzišť v NHL nevyjedou pouze čtyři mužstva. Všichni ostatní se budou snažit o bodový zisk, který by jim pomohl v době, kdy se počtem odehraných zápasů postupně blíží třetina soutěže. Ottawa to doma na Tampu Bay velmi dobře umí a dnes má šanci jí oplatit necelý týden starou porážku. Dallas se vrací domů, kde narazí na Minnesotu.

Článek

Domácí tým je jistě rád, že se po více než týdnu opět předvede vlastním fanouškům. Dallas před jejich zraky totiž patří k nejlepším v lize, protože zatím prohrál v každém měsíci na vlastním ledě pouze jednou. Tento týden odehraje celkově již čtvrtý zápas a na body čeká marně. Při cestování se také netrefil do branek soupeřů v žádné z přesilových her. Nepomohla tentokrát ani výměna v poslední době nejistého Turca za Smithe. Z útoku vypadl po trenérově rozhodnutí bijec Barnaby. Více ale Dallasu chybí Morrow, který nechce návrat uspěchat jako posledně. Čerstvě byl místo zraněného Miettinena povolán do útoku Vojtěch Polák.

Minnesota prožila dva zcela odlišné měsíce. V říjnu téměř výhradně vítězila, i když mnoho zápasů šlo do prodloužení a samostatných nájezdů. V listopadu se naopak nedočkala dvou výher v řadě. Nový měsíc začala ve stejném duchu, když včera podlehla na vlastním ledě, kde se jí celkově vzato pořád ještě daří mnohem lépe než venku. Ve dvou zápasech v tomto týdnu dokázala zatím vstřelit jedinou branku. K dlouhodobě zraněnému Gáboríkovi přibyl totiž Demitra. Do hry se nezapojují též útočníci Walz, Boogaard, Morgan a obránce Foster. Start některého ze jmenovaných hráčů Minnesoty není vyloučen, ale mnoho věcí se přes jednu noc nezmění.

Bookmakeři bwin jsou zřejmě téhož názoru. Dallas nyní odehraje během necelého týdne čtyři zápasy v řadě doma a podle nich začne tuto minišňůru dvoubodovým ziskem. Na úspěch domácích včetně případnéhoo prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,55. Hosté odjížďěli z ledu dnešního soupeře v minulých pěti sezónách se dvěma body pouze ve třech případech. Na výhru Minnesoty si dnes lze vsadit v kursu 2,5.

Reklama