Hlavní obsah

AS Řím chce potvrdit svůj postup proti oslabené Valencii

Eurotip.cz

Jedním z nejzajímavějším duelů dnešního programu Ligy mistrů je bezesporu souboj římského AS s Valencií. Italové si v minulém kole trochu zkomplikovali postup, ale stále mají vše ve svých rukou a o své účasti v jarních bojích nejprestižnější evropské soutěže chtějí dnes rozhodnout na svém stadionu.

Článek

Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho vstoupili do hlavní fáze Ligy mistrů dobře, ale díky zaváhání v minulém zápase na hřišti Šachťoru Doněck, nemají stále jistý postup do čtvrtfinále. Na druhou stranu to není žádná tragédie, jelikož i remíza z dnešního utkání jim stačí k jistému postupu. AS Řím má navíc v poslední době velice dobrou formu; v domácí lize mužstvo kolem hvězdného kapitána Francesca Tottiho zvítězilo už šestkrát v řadě. Právě Totti rozhodl svými dvěmi brankami víkendové utkání s Atalantou Bergamo a pomohl svému týmu k dalším třem bodům. Bohužel si ale obnovil zranění kotníku a do dnešního zápasu nejspíš nezasáhne; v útoku ho nahradí Vincenzo Montella. Otazník visí nad startem Simone Perrotty, který má rovněž problémy s kotníkem. "Doufáme, že se dá do pořádku, ale stále nad jeho startem visí otazník," řekl ke stavu svého záložníka kouč Spalletti.

Španělská Valencie už dnes o nic nehraje; s třinácti body suverénně vévodí tabulce skupiny D a postoupí tak z první příčky. Bylo tomu tak už i před minulým zápasem s Olympiakosem, ale kouč Quique Sanchez Flores poslal na hřiště kompletní sestavu. Odměnou mu bylo zranění klíčového útočníka Davida Villy. Ten se stal další kapkou do velké louže zraněných tohoto mužstva; kromě Villy týmu chybí další útočník Fernando Morientes, záložníci Mario Regueiro, Edu, Jaime Gavilan, David Albelda a obránci Miguel, Carlos Marchena, Emiliano Moretti, Asier del Horno. Kvůli kartám má vystavenou stopku navíc stoper Roberto Ayala. Zranění si vybírají svou daň; Valencie už prohrála v Primera Division tři zápasy v řadě. "Prožíváme nyní opravdu tragické období, ale musíme se s tím vyrovnat," reagoval na momentální problémy trenér Flores.

Role favorita je v tomto zápase přisuzována mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.55. Myslíte si, že dnes Valencie na Stadio Olimpico i s velkou marodkou zaboduje? Potom si vsaďte na remízu s kursem 3.35 a pro odvážlivce vypsala společnost bwin kurs 6.25 na vítězství hostů.

Reklama