Hlavní obsah

Manchester musí nutně bodovat

Zápas o všechno se dnes odehraje na Old Trafford, domácím stánku Manchesteru United. Rudí ďáblové přivítají v posledním kole základní fáze Ligy mistrů Benfiku Lisabon, která jim může případným vítězstvím sebrat vstupenku do čtvrtfinále.

Článek

Svěřenci Alexe Fergusona do letošní sezony nakročili velmi dobře; o víkendu si upevnili vedoucí příčku v Premier league vítězstvím v Middlesbrough. V Lize mistrů to vypadalo zpočátku na jednoduchou cestu, ale zkomplikovali si ji v minulém kole, když prohráli na hřišti Celticu a dnes tak potřebují uhrát alespoň remízu s Benfikou. "Máme dnes velice dobrou šanci na postup, když budeme hrát koncentrovaně v obraně a směrem dopředu jako v předchozích zápasech, tak věřím, že postoupíme," zhodnotil šance svého týmu manažer Ferguson. K dispozici má dnes kompletní kádr i s uzdraveným Michaelem Carrickem.

Postupové vyhlídky Benfiky jsou zcela jasné - zvítězit dnes na Old Trafforf - přesně tak zní cíl kouče Fernanda Santose. Úkol to je jistě velmi těžký, ale určitě ne nemožný. Sebevědomí si Benfika o víkendu zvedla na hřišti Sportingu Lisabon, který v městském derby porazila výsledkem 0:2. Díky vítězství v minulém kole Ligy mistrů na domácím hřišti s Kodaní má portugalský celek alespoň jistotu třetí příčky a na jaře se tak na 100% v pohárové Evropě objeví. Kouč Santos má stejně jako jeho protějšek dnes k dispozici všechny hráče. V obraně tak jistě nastoupí skvělý Luisao, v záloze mají své stále místo Petit a Katsouranis. Vstřelit branku se jistě bude snažit Nuňo Gomes.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Manchester United jednoznačným favoritem utkání s kursem 1.35. Jestli si ale myslíte, že má Benfika šanci na nerozhodný výsledek, tak si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 4.50. Pro ty největší odvážlivce je tu i možnost sázky na vítězství Portugalců, které by znamenalo jejich postup s kursem 7.25.

Reklama