Hlavní obsah

Do Heerenveenu míří Roda

Šestnácté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje zápasem, ve kterém změří síly Heerenveen a Roda Kerkrade. Oba celky patří k lepšímu průměru elitní nizozemské soutěže, když je mezi nimi rozdíl pouhého bodu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Heerenveen odehrál z pěti posledních zápasu hned čtyři na hřištích soupeřů a určitě i díky tomu se lehce propadl tabulkou; momentálně je sedmý. Minulý týden neuspěl na hřišti Feyenoordu, se kterým prohrál 4:3. Za Heerenveen se dvakrát střelecky prosadil Rob Friend; byla to jeho třetí respektive čtvrtá branka v sezoně, díky níž se posunul na druhou příčku kanonýrů tohoto mužstva. Té vévodí s velkým předstihem střelec první branky v zápase s Feyenoordem - Afonso Alves, pro kterého to byla už patnáctá branka v letošním ročníku! To je opravdu obdivuhodný kousek i proto, že Heerenveen letos zatím vstřelil celkově pouhých 28 branek. "Po utkání jsme si probrali s hráči tento duel, který jsme dost nešťastně prohráli. Teď už se stoprocentně soustředíme pouze na zápas s Rodou," konstatoval kouč Gertjan Verbeek. Ten dnes opět nemůže počítat s kompletním kádrem, jelikož zranění jsou stále Niklas Tarvajarvy a Thomas Prager. Tento týden navíc klub po dohodě opustili Ugur Yildirim a Abdelkarim Kissi.

Roda Kerkrade vstoupila do letošního ročníku velice dobře, ale v poslední době se jí moc nedařilo. Během minulých čtrnácti dnů přišlo opět zlepšení; nejdříve zvítězila doma s Bredou a poté si přivezla bod z Heraclesu. Právě z posledního duelu ale trenér Huub Stevens nebyl moc nadšený. "Proti Heraclesu jsme opět prokázali svou spokojenost s vedením v zápase. Už poněkolikáté jsme vstřelili první branku, ale nedokázali utkání dotáhnout do vítězného konce," řekl kouč. Ani on nemůže stejně jako jeho dnešní protějšek počítat s kompletním kádrem; Kevin van Dessel a Olaf Rompelberg jsou zranění a určitě nenastoupí, zatímco nad startem Marcela Meeuwise visí otazník.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Heerenveen, na který si můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 3.85.

Reklama