Hlavní obsah

Philadelphia stále nemůže vzlétnout

, 12. prosince 2006

Plný tucet zápasů dnes má na programu zámořská NHL. Calgary zaútočí na klubový rekord v počtu vyhraných domácích utkání v řadě v utkání s Minnesotou. Dallas prověří zvedající se Columbus. Do Toronta míří Tampa Bay a domácí se konečně pokusí poprvé v prosinci vyhrát. Rangers nastoupí po dvou měsících na ledě Philadelphie.

Článek

Domácí celek je v tabulce redukované na zápasy na vlastním ledě nejhorší v celé soutěži. V normální hrací době zatím dokázal fanoušky potěšit výhrou v každém měsíci jen jednou. Philadelphia dosud v prosinci sehrála dohromady pouze tři zápasy a ukořistila jediný bod. Marodka se rozrůstá do netušených rozměrů. V brance nebude do konce měsíce schopen nastoupit Esche. V obraně je mimo letošní smolař Rathje a delší dobu též Gauthier. Nastoupit by snad mohl alespoň Pitkanen. V útoku řeší Forsberg problém s bruslemi a nově se mimo ocitli též Sanderson a Richards. S otazníkem bude start Kapanena. Trenér Philadelphie si i v této situaci dovolil poslat Nedvěda na farmu s tím, že neočekává, že by ho ještě povolal.

Rangers dlouhou dobu služby tohoto českého útočníka využívali, ale nyní mají dostatek dalších a těm se daří velmi dobře. O víkendu to dokumentoval především Martin Straka. V málogólových zápasech se však také vedlo oběma gólmanům. Tým sehraje čtvrté utkání v šesti dnech a dnes se zřejmě do branky postaví Lundqvist. Hráči před ním se budou snažit udržet nastoulený kurs, pokud jde o střílení gólů v přesilovkách. Jezdci prožijí cestovatelský týden a jistě by během něho neradi ztratili kontakt s čelem atlantické divize.

Bookmakeři bwin očekávají, že se jim to nestane. Domácí Philadelphii totiž vidí jako outsidera zápasu a vypsali tedy na ni kurs 3,15. Hosté patří v dosavadním průběhu ligy na cizích kluzištích k nejlepším celkům, i když často vítězí až mimo normální hrací dobu. Dnes je na výhru Rangers po 60 minutách vypsán kurs 1,9.

Reklama