Hlavní obsah

Oslabený Houston přivítá Lakers

Eurotip.cz

Bez jedné ze dvou svých hvězd se dnes bude muset obejít basketbalový tým Houston Rockets. Tracymu McGradymu totiž bolest zad nedovolí nastoupit proti Lakers, kteří budou chtít jeho absence využít.

Článek

O tom, jak moc jsou Číňan Ming s McGradym pro tým důležití, se mohli fanoušci Raket přesvědčit loni. Oba totiž loni podstatnou část sezony chyběli a Houston skončil s bilancí 34-48 v Jihozápadní divizi poslední. Letos ještě ani jeden z nich zatím nechyběl a hlavně díky nim mají Rockets už 14 výher a jsou druzí za San Antoniem. McGradyho absence bude pro Houston nepříjemná, soupeři texaského týmu se mohou o to více soustředit na bránění Minga. Trenér Van Gundy má ovšem k dispozici vyrovnanější tým než loni; otázkou je, jestli některý z náhradníků dokáže McGradyho alespoň přibližně nahradit.

Ještě hůř na tom dnes mohli být Lakers. Týmu z Los Angeles se minulý týden zranil hvězdný Kobe Bryant, který musel vynechat zápas proti Atlantě. Už v neděli ale - navzdory očekávání - znovu nastoupil a 34 body významně přispěl k vítězství nad San Antoniem 106-99. Pro Lakers to bylo už páté vítězství z posledních šesti zápasů. Svěřenci trenéra Jacksona se tak dostali do čela Pacifické divize, je ale nutno dodat, že 15 z dvaceti dosavadních utkání odehráli na své palubovce. Na hřištích soupeřů mají bilanci 2-3 a až zápasy venku prokáží, jestli jsou Lakers opravdu tak silní. Právě poslední výhra nad Spurs ale dává fanouškům kalifornského týmu naději, že útočný systém, který Jackson svým hráčům už druhým rokem ordinuje, konečně přináší ovoce - hlavní hvězdou večera byl sice Bryant, rozhodně se ale neztratili ani ostatní členové základní sestavy, kteří si všichni připsali dvouciferný počet bodů.

Myslíte si, že Lakers svou dobrou formu prodají i v Houstonu? Nebo věříte, že domácí i bez McGradyho budou nad síly hostů? Vsaďte si na zápas Houston - Los Angeles Lakers!

Reklama