Hlavní obsah

Atlet žaluje výrobce limonády za pokles výkonnosti

Někdejší německý šampión v běhu na 400 metrů Lars Figura chce na výrobci oblíbené coca-coly vysoudit desítky tisíc eur jako náhradu škody. Sedmadvacetiletý atlet se po požití nápoje potýkal několik týdnů se žaludečními a střevními potížemi, které měly za následek pokles výkonnosti.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Někdejší německý šampión v běhu na 400 metrů Lars Figura chce na výrobci oblíbené coca-coly vysoudit 50 tisíc eur jako náhradu škody. Sedmadvacetiletý student práv je přesvědčen, že mu loni v říjnu požití nejspíš zkaženého nápoje způsobilo několikatýdenní žaludeční a střevní potíže, které měly za následek pokles výkonnosti.

"Na startovném a sponzorských příspěvcích jsem tím přišel o značnou sumu," tvrdí Figura. Do soudního sporu jde podle svých slov s pádným argumentem, protože si nechal udělat rozbor obsahu druhé lahve, kterou si v inkriminované době během golfového turnaje zakoupil, a byla v ní zjištěna plíseň. Lahev prý byla naplněna v Praze a dovezena do Německa.

Mluvčí německé pobočky firmy Uwe Kleinert nevidí důvod k žalobě. "Bohužel pan Figura neuchoval původní lahev, tak není možné ani žádné vyšetřování," konstatoval stroze.

Reklama