Hlavní obsah

Sevilla hraje o první příčku ve skupině

Skupina C Poháru UEFA, ve které je i Liberec má dnes na programu poslední dva duely. V jednom z nich hraje Braga o postup s Grasshopers a ve druhém si to rozdají o vítězství ve skupině Sevilla s Alkmaarem; nizozemskému zástupci stačí na první místo i remíza.

Článek

Obhájce trofeje pro vítěze poháru UEFA vstoupil do letošního ročníku bezbrankovou remízou v Liberci. Následně už ale nezaváhal; porazil Bragu i Grasshopers a se skóre 6:0 je už jasným postupujícím do jarních bojů druhé nejvýznamnější evropské pohárové soutěže. Dnes se navíc může poprat o lepší pozici pro páteční losování vyřazovací fáze, která odstartuje na jaře. K tomu potřebuje porazit Alkmaar, který je díky své výborné produktivitě o skóre lepší. Generálku zvládli o víkendu svěřenci Juande Ramose velice dobře, když porazili na domácím hřišti Real Madrid 2:1. Svou jedenáctou branku v sezoně vstřelil reprezentant Mali Kanouté, který měl po zápase sice menší zdravotní problémy, ale proti Alkmaaru by na hřišti chybět neměl. Rozhodně větší otazník visí nad startem pravého obránce Danielem Alvesem, zatímco se Serbianem, Dragutinovičem a Marescou počítat Ramos určitě nemůže.

Síla Alkmaaru tkví jednoznačně v ofenzívě. V Poháru UEFA svěřenci slavného Louise van Gaala nejdříve sestřelili Bragu v poměru 3:0, poté uštědřili debakl 2:5 Grasshoppers a v minulém kole zachránili v poslední minutě remízu 2:2 s Libercem. Aktuálně druhému celku nizozemské ligy se takto daří i v domácí soutěži; průměr třech vstřelených branek na zápas hovoří za vše. Základem tohoto pojetí hry je bezesporu bývalý kouč Barcelony, Ajaxu nebo nizozemské reprezentace Louis van Gaal. Kvůli své tvrdosti a nekompromisnosti čelil ve své trenérské kariéře už několika konfliktům. Jeho cíle byli vždy ty nejvyšší a nyní v Alkmaaru tomu není jinak. "Chci, aby můj tým zůstal na čele skupiny i po tomto zápase, ale vím, že to bude velice těžké. Sevilla má dobrý tým, což dokázala o víkendu, kdy porazila Real Madrid. Bude to pro můj tým velký test," řekl k zápasu van Gaal. Do Španělska neodcestovali Didulica, Sinouh a Koevermans, zatímco záložník Schaars ano, ale hrát nebude. Arveladze, Mendes a Opdam si budou muset dát pozor na žluté karty, jelikož by měli zákaz startu v prvním jarním zápase vyřazovací části.

Věříte-li ve vítězství loňského mistra Poháru UEFA ze Sevilly, pak si můžete vsadit s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.70. Na výhru Alkmaaru vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.80.

Reklama