Hlavní obsah

Bochum i Mönchengladbach chtějí ze sestupového pásma

V tradiční páteční předehrávce sedmnáctého kola bundesligy přivítá Bochum mužstvo Borusie Mönchengladbach. Oba celky mají na svém kontě v tuto chvíli patnáct bodů a patnáctá respektive šestnáctá příčka nevypadá vůbec růžově.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a prozatím tato slova nevyvrátila. V tabulce bundesligy se aktuálně krčí až na třetí příčce od konce s pouhými patnácti body. Před čtrnácti dny ale překvapila - vlastně jak se to vezme; porazila ambiciózní Hamburk, ale ten se v tuto chvíli krčí ještě o příčku níže než Bochum. Bylo to její druhé vítězství na domácím hřišti za sebou, jelikož před měsícem si poradila s Frankfurtem. Dnes by chtěla jistě uspět do třetice, tím spíše, že hraje proti celku, se kterým bude letos asi bojovat o bytí a nebytí. Trenér Marcel Koller neměl prozatím letos problémy s nějakými zraněními, ale i tak dost často měnil sestavu - především útok. Zdá se, že konečně našel to co hledal v duu Zvjezdan Mišimovič - Theofanis Gekas, která přispěla k jedenácti z celkových patnácti bodů v posledních sedmi zápasech, kdy byla na hřišti.

Borusia Monchengladbach, jejíž barvy hájí například český fotbalista Václav Svěrkoš, ctí v letošním ročníku pořekadlo "Můj dům, můj hrad". Doma se jí poměrně daří, ale venku je to tragédie. V letním přestupním termínu sice získala do mužstva zajímavé posily, které měly pomoci k umístění na příčkách zajišťující evropské poháry, ale to se zdaleka nedaří. Z nejznámějších jmen je důležité zmínit příchod Davida Degena z Basileje nebo Federica Insúa z Boca Juniors. Do ročníku vlétl jako střela útočník Kahe, když po čtyřech kolech měl na svém kontě čtyři branky, ale od zápasu s Dortmundem, který se hrál 22. září se už střelecky neprosadil. Bohužel pro kouče Juppa Heynckese se nedaří ani dalším a díky špatné střelecké produktivitě to vypadá, že Borusia bude letos bojovat o záchranu. "Jsem ambiciózní trenér, snažím se toho pro hráče dělat co nejvíce, ale bohužel to nefunguje," zhodnotil situaci trenér.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.20. Kurs na remízu má hodnotu 3.20. a na vítězství Borusie si můžete vsadit v kursu 3.00 rovné.

Reklama