Hlavní obsah

Bude Villa znovu remizovat?

Čtyři nerozhodné výsledky uhráli za poslední měsíc fotbalisté Aston Villy. Tým, za který se minule konečně trefil Milan Baroš, se dnes pokusí naplno bodovat proti Boltonu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš (vpravo) bojuje o míč s Perem Nielsenem z Dánska.

Článek

Aston Villa sice během tohoto období přišla o osm bodů, těžko se to ale dá považovat za ztrátu. Tři z těchto remíz totiž hráči trenéra O'Neilla dosáhli u soupeřů: bod si odvezli ze hřiště Wiganu, Portsmouthu a Sheffieldu United. Zvlášť nerozhodný výsledek proti Portsmouthu se cení, čtvrtý tým Premier League totiž patří k nejlepším domácím týmům soutěže. Pětizápasové čekání na výhru je ale přeci jen už dlouhé a O'Neillovi svěřenci ho dnes budou chtít ukončit. Bohužel pro ně se dnes musí obejít bez prvních dvou brankářů; kvůli zranění Thomase Sorensena a Stuarta Taylora bude muset trenér postavit Gabora Kiralyiho, který přišel na hostování z Crystal Palace. Na druhou stranu může O'Neilla těšit, že se v minulém utkání konečně podařilo ukončit střelecký půst Milanu Barošovi a Stiliyanu Petrovovi, kteří se trefili poprvé v sezoně, a navíc se do sestavy vrací Gareth Barry, který by měl zvednou morálku mužstva.

Pokud dnes Aston Villa zvítězí, přeskočí Bolton v souboji o evropské poháry. Něco takového si ale hosté nechtějí připustit; momentálně jsou v tabulce na šestém místě a koukají ještě výš. "Chceme začít sérii zápasů bez prohry a zaútočit na místo, zaručující účast v Lize mistrů," prohlásil útočník El Hadži Diouf. Jeho týmu se v posledních týdnech příliš nedařilo - od prohry 0:4 s Manchesterem United na konci října dokázali v následujících šesti zápasech získat jen čtyři body, což je na cestě vzhůru hodně přibrzdilo. Před týdnem ovšem doma rozdrtili mužstvo West Hamu 4:0 a do týmu Boltonu se najednou vrátila vítězná nálada. "Mužstvo je sebevědomé a dost dobré na to, aby dokázalo potrápit většinu týmů v lize," tvrdí Diouf. "Proti West Hamu jsme podali výborný výkon. O góly se podělili všichni útočníci, což je dobré znamění," dodal střelec jedné z branek, který dnes ovšem nesmí nastoupit kvůli trestu. Trenér hostů Allardyce nemůže počítat ani se zraněným Quintonem Fortunem, po odpykání trestu se mu ovšem vrací Tal Ben Haim.

I přes pětizápasovou sérii Aston Villy bez výher věří dnes bookmakeři spíše domácím, na které vypsali kurs 2.25. Na hosty vypsala společnost bwin rovných 3.00 a pokud si myslíte, že zápas znovu skončí nerozhodně, vsaďte si remízu v kursu 3.10.

Reklama