Hlavní obsah

La Coruňa chce konečně tři body

Už téměř dva měsíce čekají na výhru ve španělské Primera division hráči La Coruni. Ukončit sedmizápasové trápení se pokusí dnes proti Bilbau.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

La Coruňa na rozdíl od svého dnešního soupeře zatím nemá sestupové starosti, pro tým s pohárovými ambicemi to ale není příliš velká útěcha. Hráči trenéra Caparrose se poslední výhry dočkali před téměř dvěma měsíci, kdy si doma poradili s madridským Atletikem 1:0; od té doby doma získali jen dva body za dvě remízy a venku ze čtyř zápasů třikrát prohráli a jedinkrát dokázali remizovat. Poslední dvě prohry na cizích hřištích byly obzvlášť nepříjemné. Osasuna čekala na vítězství sedm zápasů a dočkala se ho právě proti La Coruně, kterou rozdrtila 4:1; podobně to dopadlo minulý víkend ve Valencii, kde domácí ukončili černou sérii šesti utkání bez výhry výsledkem 4:0. Dnešní utkání je proto pro domácí obzvlášť důležité - jedině tři body jim mohou vrátit ztracenou sebedůvěru. "Měli jsme dobrý začátek sezony, ale poslední dobou hrajeme slabě v útoku a také dostáváme příliš gólů," prohlásil nespokojený Caparros. "Necítím se být pod tlakem, ale osud trenérů závisí na výsledcích. Musíme změnit věci k lepšímu; potřebujeme předvést dobrý výkon a v tomto zápase zvítězit," dodal trenér. Ten dnes bude znovu postrádat argentinského záložníka Duschera a obránce Alberta Lopa a také veterána Valerona.

Bilbao moc dobře ví, jaké je to čekat dlouhé týdny na výhru. Hosté sami táhli sérii sedmi zápasů bez vítězství, minulý týden ji ale dokázali ukončit, když před svými diváky porazili Huelvu 4:2. Bylo to poprvé od poloviny října, kdy získali všechny tři body, které je poprvé od září dostali z nebezpečného pásma sestupu. Velkou měrou se o to zasloužil útočník Urzaiz, který se vrátil do sestavy a dal o sobě vědět dvěma góly. Jeho spoluhráči Adurizovi sice vypršel trest, zkušený Urzaiz by ale přesto měl zůstat v základní jedenáctce. "Proti Recreativu jsme hráli vážně dobře. Jestli to dokážeme zopakovat proti Deportivu, budeme mít skvělou šanci vyhrát poprvé v sezoně dvakrát po sobě," prohlásil Urzaiz. Jeho týmu v tomto úkolu nepomůže Pablo Orbaiz, jehož by měl zastoupit mladý obránce Murillo. Na trávníku se dnes rovněž neobjeví záložník Etxeberia, který po utkání s Huelvou stále není fit, další záložník Tiko a brankář Lafuente.

Bilbao dokázalo letos na hřištích soupeřů vybojovat jediné vítězství, za favorita dnes proto bookmakeři považují domácí, na které vypsali kurs 2.00. Myslíte si, že hosté prodlouží sérii La Coruni? Potom si vsaďte na jejich neprohru s kursem 1.67. A jestli se nemůžete rozhodnout, počkejte si do 20.00 a potom začněte sázet live.

Reklama