Hlavní obsah

AS Řím hraje o druhou příčku s Palermem

Pár kol před polovinou italské ligy jsou karty rozdány tak, že Inter Milán je na čele s dostatečným náskokem, pronásledovaný dvojicí AS Řím - Palermo. Právě tyto dva celky se dnes v rámci šestnáctého kola Série A střetnou ve vzájemném duelu na římské půdě.

Článek

Římské AS je v tuto chvíli na druhé příčce se sedmibodovou ztrátou na Inter. Minulý týden skončila jeho série neporazitelnosti, když utrpělo debakl 3:0 v derby s Laziem. Před tímto zápasem měli svěřenci trenéra Luciana Spallettiho řadu šesti výher za sebou a dnes se jistě pokusí odstartovat nějakou podobnou proti Palermu. "Proti Laziu jsme neudělali nějaké chyby. Srazila nás první branka. Teď se musíme opět dostat na vítěznou vlnu, jelikož stále hrajeme letos o titul. Jsem přesvědčený, že se nám to podaří," konstatoval kouč Spalletti. Tomu se dnes vrací do sestavy oproti už zmiňovanému derby Vincenzo Montella. Chybět ale stále bude jiný útočník - Mirko Vučinič, dále záložník Alberto Aquilani a obránce Matteo Ferrari, ale ty už AS postrádá delší dobu.

Palermo je určitě letos zajímavým a milým překvapením. V loňském ročníku se jen díky korupční aféře dostalo na příčku zajišťující alespoň Pohár UEFA a letos se cítí na boj o titul. V poslední době ale zaznamenalo výpadky formy; prohrálo v Cagliari, doma s Interem a pouze remizovalo s letos trápící se Parmou. Chuť si spravilo až minulý týden s Livornem, kterému doma uštědřilo porážku rozdílem třídy. Tak dobře se svěřencům Giuseppe Papadopulose už v týdnu nevedlo v Poháru UEFA, v jehož rámci jen remizovali s Celtou Vigo a jejich letošní evropské účinkování skončilo. Celek z jihu Itálie bude dnes postrádat obránce Cesare Bovo, který má problémy s kotníkem.

Oba týmy patří mezi nejlepší Serie A a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na AS Řím si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.80. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 a na vítězství Palerma 4.70.

Reklama