Hlavní obsah

Fulham dnes přivítá Middlesbrough

Eurotip.cz

V dohrávce osmnáctého kola Premier league se střetne Fulham s Middlesbrough. Ani jedno z mužstev nemá v poslední době zrovna oslnivou formu, což se promítá i do tabulky, kde figurují na patnáctém respektive sedmnáctém místě.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Fulham letos zažívá podprůměrnou sezonu; v tuto chvíli je na patnácté příčce a na sestupovou pozici má náskok pouhé tři body. V poslední době navíc nemá určitě úchvatnou formu, která by byla znakem zlepšení - spíše naopak. Před třemi týdny sice porazil Arsenal, ale od té doby má skóre 0:6 po prohrách v Blackburnu a Liverpoolu. "Dnes nemůžeme hrát jako v předchozích dvou kolech. Je to pro nás důležitý zápas, jelikož liga je velmi vyrovnaná a každá ztráta znamená propad. V tomto kole se navíc dařilo týmům, které s námi na dálku soupeří a my to musíme dnes kompenzovat," řekl manažer Chris Coleman. Ten dnes bude postrádat tři důležité hráče; na hřišti se neobjeví Luis Boa Morte, Papa Bouba Diop a Ian Pearce. Naopak do sestavy se vrací brankář Antti Niemi a levý obránce Franck Queudrue.

Boro stejně jako jeho dnešní soupeř své fanoušky v letošní sezoně mockrát nepotěšilo. Svěřenci Garetha Southgatea sice jsou společně s Tottenhamem jediným týmem, který prozatím našel recept na Chelsea, ale jinak nepředvádí zrovna úchvatné výkony. To značí i pohled na tabulku, ve které se Middlesbrough nachází na sedmnácté příčce. V posledních kolech navíc moc bodů nezískalo a stejně jako u Fulhamu se tak mluvit o nějaké rostoucí formě nedá. "Fanoušci od nás určitě očekávají víc. Ale myslím, že si jsou vědomi našeho mladého kádru a toho, že si na Premier league teprve zvyká. Už nyní budujeme tým pro příští sezonu," konstatoval záložník James Morrison s ohlédnutím na své spoluhráče Lee Cattermola, Andrew Taylora a Stuarta Parnabyho. Po odpykaném trestu se dnes vrací do základní jedenáctky Lee Cattermole, zatímco stejný postih kvůli kartám dnes znemožní start Emanuelu Pogatetzovi.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.05, kurs na remízu má hodnotu 3.15. Na vítězství Middlesbrough si můžete vsadit s kursem 3.40.

Reklama