Hlavní obsah

Potvrdí Valencie stoupající formu?

Už to tak vypadá, že se Valencie dostala z krize způsobené mnoha zraněními a s návratem marodů se opět dostává do své bývalé formy. Tu dnes bude chtít potvrdit na domácím stadionu, kde přivítá Malorku.

Foto: čtk

Záložník Salcburku Karel Piták střílí přes bránícího hráče Valencie Davida Navarra Pedrose.

Článek

Vstup Valencie do nového ročníku byl excelentní, ale před nedávnem ji postihla obrovská marodka a na výsledcích se to jasně projevilo. V šesti zápasech v řadě nedokázali svěřenci trenéra Enriqua Sancheze Florese zvítězit, ale v posledních dvou kolech si připsali plný bodový zisk, který se dnes chystají rozšířit proti Malorce a vylepšit tak svou dosavadní šestou příčku v Primera Division. "Poslední výsledky nás opět vrátili do boje o příčky zajišťující v příštím roce Ligu Mistrů. Dnešní utkání bude v tomto ohledu důležité a určitě budeme chtít vyhrát třetí zápas v řadě," konstatoval kouč Flores. Ten stále nebude moci zařadit do sestavy několik hráčů; určitě nenastoupí Edu, Carlos Marchena, Emiliano Moretti, Asier del Horno, Jaime Gavilan, Juan Luis Mora a Mario Regueiro, zatímco brankář Santiago Canizares je už v osmnáctičlenné nominaci.

Malorka je momentálně opakem Valencie; po několika vydařených zápasech přišly porážky s Osasunou a o víkendu překvapivě doma i se Santanderem. Na poslední sestupovou příčku ale stále shlíží se sedmibodovým náskokem. "Poslední zápasy se nám vůbec nevyvedly, ale věřím, že se z nich jen poučíme," řekl Gregorio Manzano, trenér Malorky. Ten může oproti poslednímu utkání se Santanderem počítat už s útočníkem Maxi Lopezem, který nastoupí opět po boku Boško Jankoviče. Právě Jankovič je s pěti brankami nejlepší střelec týmu, což prokázal i o víkendu svou brankou v už zmiňovaném zápase se Santanderem.

Domácí jsou bookmakery bwin favorizováni s kursem 1.35, na remízu vypsali kurs 4.20. Myslíte si, že Malorka svou sérii porážek a připíše si na své konto překvapivé tři body? Poté využijte sázky na hosty - kurs je 8.00 rovných.

Reklama