Hlavní obsah

Nashvillu chybí výhra nad Chicagem

, 20. prosince 2006

V NHL dnes budou odpočívat kluby z východní konference. V pacifické divizi pokračuje Dallas v cestování. Dnes zavítá na led vedoucího celku ligy Anaheimu. V centrální divizi se podobně jako v minulé sezóně rychle odpoutali dva favorité. Detroit dnes hostí Columbus. Nashville si od něj bude může udržet dostatečný odstup, pokud uspěje na ledě Chicaga.

Článek

Domácí tým vstoupil do sezóny dobře, ale brzy ho v rozletu přibrzdila zranění nových opor. Návrat Handzuše je nadále nereálný, ale jinak se situace Chicaga i v souvislosti s výměnou trenéra výrazně zlepšila. Mužstvo nedokázalo bodovat od závěru listopadu pouze v jednom zápase a rázem je znovu ve hře o play off. Do útoku k nejlepšímu střelci týmu Havlátovi a Smolinskému byl trenérem zařazen minulý týden příchozí Bondra, který se trefil hned v prvním zápase a teď čeká na svůj 500. gól zámořské kariéry.

Nashville prožíval největší výsledkovou krizi hned na začátku sezóny. Od té doby ho v cestě vzhůru nezastavila ani různorodá zranění. Více než tři týdny již nechytá Vokoun, ale Mason si vede natolik zdatně, že byl vyhlášen hvězdou ligy minulého týdne. Mužstvo s ním v zádech vyhrálo již čtyři utkání v řadě. Do útoku by se mohl vrátit v neděli odpočívající zkušený Arnott. Naopak v něm nebudou Fiddler a Upshall. Nashville odehrál v poměru k ostatním klubům ligy velký počet zápasů venku a celkově se mu v nich až na prosincový výlet po pacifické divizi daří.

Bookmakeři bwin vidí i dnes hosty jako favority zápasu. Na domácí Chicago vypsali kurs 2,65. Jedná se již o čtvrtý duel divizních soupeřů v této sezóně a Nashville z předchozích tří žádný nevyhrál, byť měl ve dvou výhodu domácího prostředí. Dnes si na jeho výhru v normální hrací době lze vsadit v kursu 2,15.

Reklama