Hlavní obsah

Rozjetý Dallas míří do Seattlu

Bez své největší hvězdy stále hrají basketbalisté Seattlu. Absence Raye Allena je znát, Supersonics prohráli už pět zápasů v řadě; ukončit černou sérii se pokusí proti Dallasu.

Článek

Seattle si přitom ze začátku nepočínal bez Allena vůbec špatně. Ve třech domácích zápasech bez něj zvítězili, když si poradili postupně s Atlantou, New Orleans a Golden State. Následná šňůra po hřištích soupeřů ale ukázala, jak nejlepší střelec týmu Supersonics chybí. Během osmi dnů odehráli hráči trenéra Boba Hilla pět zápasů a ve všech se museli před soupeřem sklonit. Několikrát měli smůlu v koncovce - v Milwaukee prohráli 93-94, v Detroitu 93-97 a v Memphisu dokonce v prodloužení několik vteřin před koncem vedli o tři body; Chucky Atkins ale trojkou vyrovnal a ve druhém prodloužení už Memphis dominoval. Seattlu nepomohl ani skvělý výkon Rasharda Lewise, který se v Allenově nepřítomnosti stal tahounem týmu; Lewis si v Memphisu připsal 36 bodů a 14 doskoků, dařilo se i rozehrávači Ridnourovi a náhradníku Watsonovi, Supersonics ale doplatili na časté ztráty míče.

Seattle se nyní chce před svými diváky rehabilitovat za nedávné výsledky, na jejich palubovce se ovšem představí soupeř, proti kterému to bude mít velmi těžké. Dallas je konečně v kompletní sestavě a na jeho hře je to znát. Na začátku prosince prohráli Mavericks sice tři zápasy během osmi dnů, po ostudné porážce 79-101 se ale texaský tým zvedl a připsal si čtyři výhry v řadě. Před uměním hráčů trenéra Johnsona se museli sklonit losangelští Lakers, Philadelphia, oslabené New Orleans a naposledy i Sacramento, které s Dallasem prohrálo doma 91-109. O vysokou výhru se zasloužili jako obvykle především Dirk Nowitzki a Josh Howard, který s 22 body a šesti asistencemi zdatně sekundoval rozehrávač Jason Terry. "Prostě se nám spolu hraje dobře a všichni dobře střílí," řekl po utkání Němec Nowitzki. "Josh je fantastický. Takhle vletí do zápasu skoro vždycky, je vidět, jak v téhle lize roste," pochválil svého spoluhráče nejlepší střelec Dallasu.

Myslíte si, že Dallas potvrdí svou formu a zvítězí popáté v řadě? Nebo podle vás Seattle dokáže, že i bez Raye Allena dokáže porazit silný tým? Vsaďte si na zápas Seattle - Dallas!

Reklama