Hlavní obsah

Spraví si dnes Barcelona chuť?

Letošní rok v Primera Division zakončí dnešní utkání na Nou Campu, domácím stánku obhájce trofeje - Barcelony. Ta se vrací na španělskou půdu po neúspěšném vystoupení na mistrovství světa klubů v Japonsku. Posledním soupeřem v roce 2006 ji dnes bude Atletiko Madrid.

Článek

Barcelona sice postoupila na mistrovství světa klubů do finále, ale v něm nestačila na brazilský Internacional a musí se tak spokojit pouze s nálepkou vicemistra světa. Přesto si odvezla dvě individuální ceny; nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Deco a brazilský kouzelník Ronaldinho byl třetí. "Chtěli jsme zvítězit a všichni jsme tak zklamáni, ale nyní se musíme soustředit na další zápasy," zhodnotil účinkování svého týmu v Jokohamě kouč Frank Rijkaard. Ve španělské elitní soutěži letos Barcelona nijak výrazně nekraluje. Na první Sevillu v tuto chvíli ztrácí čtyři body, ale stále má dva zápasy k dobru. Ten první odehraje už dnes na domácím hřišti s Atletikem Madrid. "Hráči chtějí napravit poslední zaváhání hned v utkání proti Atletiku," řekl holandský trenér ve službách slavného klubu z Katalánska. Do zápasu nenastoupí Rafael Marquez ani brazilský středopolař Edmilson, kteří nejsou zcela fit a kouč Rijkaard jim dopřeje volno. Hrát nebude ani obránce Giovanni van Bronckhorst, který měl při zpáteční cestě z Japonska žaludeční potíže. Otazník startu visí nad Sylvinhem, zatímco Gianluca Zambrotta si natrhl sval a mimo hru bude nejméně měsíc. Šanci tak dostane po boku Puyola ve středu obrany Oleguer a na krajích Belletti s Thuramem.

Atletiko Madrid nehraje v poslední době vůbec špatně; v šesti zápasech získalo třináct bodů a díky tomu se dotáhlo ke špičce tabulky. O víkendu porazilo doma Getafe 1:0, když se o jedinou branku zápasu postaral Maniche. Vedení Atletika dokázalo v létě udržet ve svém týmu největší hvězdu Fernanda Torrese, ale poslední informace naznačují, že právě tento zázračný španělský mladík je v hledáčku Manchesteru United a odchod by se mohl uskutečnit už v zimním přestupovém termínu. "Barcelona je jasným favoritem a my nemáme co ztratit," řekla největší hvězda výběru kouče Javiera Aguirreho. "V posledních letech se nám proti Kataláncům vždy dařilo a doufám, že tomu dnes nebude jinak," reagoval Torres na poslední tři vzájemné zápasy, ve kterých vždy vyšlo lépe mužstva z hlavního města - dvakrát dokonce na Nou Campu. S Torresem letos nastupuje na hrotu mladý objev - Sergio Aguero, který do Madridu přišel v létě z argentinského Independiente a na to, že mu je pouhých 18 let, podává velmi dobré výkony. Trenér Aguirreo dnes bude postrádat Martina Petrova a Maxi Lopeze.

Myslíte si, že Atletiko znovu potvrdí své úspěchy na Nou Campu a z katalánské metropole si odveze alespoň bod? Potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.42. Jste-li názoru, že Barcelona konečně prolomí toto prokletí, pak využijte sázky na její vítězství s kursem 1.40.

Reklama