Hlavní obsah

Calgary pokračuje v cestování

, 21. prosince 2006

Čtvrteční program v zámořské NHL je opět bohatý. V mezikonferenčních duelech Boston přivítá Vancouver a Buffalo cestuje do Nashvillu. V St. Louis se střetnou dva z pětice nejhorších celků ligy. Philadelphia se snaží svou špatnou situaci řešit hráčskými výměnami, ale dnes hraje na ledě rozjetého Montrealu. Ve velmi vyrovnané severozápadní divizi hostí Colorado Calgary.

Foto: archiv

Milan Hejduk

Článek

Domácí omlazený tým má za sebou velmi úspěšnou druhou prosincovou dekádu, během níž se zdálo, že velmi zapracoval především na obraně. Úterní přestřelka na ledě dalšího divizního konkurenta tento dojem sice trošku pokazila, ale Colorado i toto utkání dokázalo vyhrát. Všech šest gólů v úterý održel Budaj, který mužstvu vychytal čtyři poslední vítězství. Přesto zatím není jasné, zda opět nedostane šanci Theodore. Již tak dosti skórujícímu mužstvu Colorada pomohl návrat veterána Turgeona do sestavy. Kromě dlouhodobých marodů v posledních zápasech též nehrál slovenský útočník Svatoš, který však nedosahuje čísel z předchozí sezóny.

Calgary se po špatném říjnu dostalo znovu do hry listopadovou šňůrou, během níž velmi zlepšilo obranu. I v prosinci zatím pouze jednou dostalo více než tři branky, když v pondělí dorazilo na led letošního suveréna soutěže. V úterý si poprvé dopřál v prosinci odpočinek Kiprusoff, čili by dnes měl být připraven nastoupit. Horší by to mohlo být se startem několika dalších hráčů. Plameny by se při nejhorším možném scénáři musely v obraně obejít bez Hamrlíka, Warrenera a Zyuzina. S otazníkem je také start útočníků Friesena a především Tanguaye, který v dresu dnešního soupeře hrál od svého vstupu do NHL.

Bookmakeři bwin očekávají, že dnes rozhodne domácí prostředí. Na výhru Colorada včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů vypsali kurs 1,73. Hosté jsou skutečně celkově lepší před vlastním publikem, ale při nynějším cestování se jim zatím daří. V minulých sezónách Calgary dokázalo na ledě dnešního soupeře vyhrávat. Dnes si lze na jeho dvoubodový zisk vsadit v kursu 2,15.

Reklama