Hlavní obsah

Fulham hostí v derby West Ham

Eurotip.cz

Londýnské derby dvou méně slavných celků otevře předvánoční kolo Premier league. Fulham přivítá na svém Craven Cottage Kladiváře z West Hamu, kteří v minulém zápase obrali o všechny body vedoucí celek elitní anglické soutěže - Manchester United.

Foto: Getty Images

Čtyřicetiletý Teddy Sheringham je bezesporu nejzkušenějším hráčem West Hamu.

Článek

Fulham letos zažívá průměrnou sezonu; v tuto chvíli je na jedenácté příčce a na sestupovou pozici má náskok šest bodů. Jeho síla je především na vlastním hřiště, kde se mu podařilo porazit i Arsenal. Na Craven Cottage zvítězili svěřenci trenéra Chrise Colemana i v minulém kole s Middlesbrough. O vítěznou branku se postaral jako obvykle Američan Brian McBride, pro kterého to byl už pátý letošní zásah. "Zvítězit s Middlesbrough pro nás bylo nezbytné a jsem rád, že se nám to podařilo. Nyní nás čeká opět soupeř, který je nám v tabulce blízko a určitě si nemůžeme dovolit ztrátu všech bodů. Vánoční doba je pro nás velmi důležitá, jelikož kromě zápasu s Chelsea hrajeme se soupeři, se kterými bojujeme o umístění," řekl Zat Knight, obránce Fulhamu. Středopolař Claus Jensen se dnes na hřišti ještě neobjeví, jeho návrat je plánován až na středeční zápas s Charltonem. Mimu hru jsou rovněž Collins John, Luis Boa Morte, Papa Bouba Diop, Ian Pearce, Simon Elliott, Jimmy Bullard a Mark Pembridge.

Kladiváři měli před sezonou rozhodně vyšší ambice než prozatímní osmnáctou příčku. Po sedmnácti kolech sáhlo vedení klubu k výrazné změně; na postu trenéra vystřídal Alana Pardewa Alan Curbishley. Ten nepřišel do až tak neznámého prostředí, jelikož za populární Curbs před třiceti lety hrával. V novém prostředí se hned uvedl husarským kouskem; ve svém prvním vystoupení na lavičce Kladivářů dokázal dovést své svěřenci k vítězství nad Manchesterem United a uštědřit mu teprve druhou letošní porážku. "Máme čtyři zápasy během osmi dní, ve kterých potřebujeme získat co nejvíce bodů, jelikož jsme pod tlakem. Výsledek s Manchesterem nám k tomu může psychicky výrazně pomoci. Věřím, že nás to nastartuje k vzestupu," řekl manažer Alan Curbishley. Ten dnes bude stále postrádat Dannyho Gabbidona, který už sice trénuje, ale pro zápasové zatížení není stále připraven. Stejně tak útočník Dean Ashton si na svůj návrat ještě počká.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita. Bookmakeři to vyjádřili poměrně vyrovnanými kursy na všechny příležitosti. Vítězství domácího Fulhamu se dá vsadit s kursem 2.30. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.10 a na výhru West Hamu 2.95.

Reklama