Hlavní obsah

Potvrdí Alkmaar roli favorita?

Ani na Štědrý den není fotbalová nabídka úplně prázdná; nizozemská Eredivise má na pořadu dohrávky osmnáctého kola. Momentálně druhý Alkmaar přivítá na svém stadionu osmý Nijmegen.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Síla Alkmaaru tkví jednoznačně v ofenzívě; v domácí soutěži nastříleli svěřenci Louise van Gaala během sedmnácti zápasu už dvaapadesát branek, což dělá průměr přes tři góly na zápas. Základem tohoto pojetí hry je bezesporu bývalý kouč Barcelony, Ajaxu nebo nizozemské reprezentace. Kvůli své tvrdosti a nekompromisnosti čelil ve své trenérské kariéře už několika konfliktům. Jeho cíle byli vždy ty nejvyšší a nyní v Alkmaaru tomu není jinak. Jeho mužstvo ztrácí v tuto chvíli na první PSV Eindhoven deset bodů, když dnešní zápas má k dobru. "Máme za sebou hodně utkání a hodně nás jich ještě čeká. Já dnes nebudu riskovat a postavím na hřiště jen hráče, kteří jsou stoprocentně fit," řekl van Gaal k sestavě, která bude dnes čelit Nijmegenu. Hrát tak nebudou Gretar Steinsson, Tim de Cler, Joey Didulica a Khalid Sinouh.

Desátý celek minulého ročníku elitní nizozemské soutěže hraje letos opět průměrně. Jak už to tak bývá u takových mužstev - body sbírá především doma. V prosinci se mu ale daří i venku a v tuto chvíli má na svém kontě sérii čtyř vítězství v řadě; porazil Feynoord, den Haag, Utrecht a v minulém kole zvítězil i na hřišti Waalwijku. "Máme nyní velké sebevědomí a chceme uspět i proti Alkmaaru. Každý říká, že dnes nemáme co ztratit, ale to není pravda. My chceme odehrát zápas s dobrým výsledkem. Alkmaar je velice silný směrem dopředu a my na to budeme reagovat rovněž ofenzivní hrou se třemi útočníky," řekl Mario Been, trenér Nijmegenu. Ten dnes bude postrádat paraguayského záložníka Edgara Barreta, který má svalové zranění. Kvůli trestu za karty je mimo hru Ferne Snoyl, do sestavy se naopak po odpykání dvouzápasového trestu vrací Youssouf El-Akchaoui.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Louise van Gaala vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.25. Myslíte si, že Nijmegen potvrdí svou formu a neodjede s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs je 3.21. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama