Hlavní obsah

Miami dnes přivítá Lakers

Eurotip.cz

Jediný zápas je dnes na programu zámořské NBA. Stejně jako v minulých letech, i letos připadne čest předvést se divákům 25. prosince basketbalistům Miami a Los Angeles Lakers.

Článek

Souboje dnešních soupeřů budí už třetím rokem obrovský zájem. Obvykle v nich totiž proti sobě stojí Kobe Bryant a Shaquille O'Neal, kdysi hvězdná dvojice losangeleských Lakers. V obou předešlých vánočních soubojích se radovalo Miami, dnešní utkání ale bude jiné. Na straně Miami totiž nenastoupí O'Neal, který se stále zotavuje po operaci kolena. O to více zodpovědnosti nyní leží na Dwyanu Wadeovi, motoru a nejlepším hráči Heat. V polovině prosince Miami odehrálo dva zápasy bez obou hvězd a nepříliš překvapivě v obou prohrálo - s Phoenixem 89-99 a ve Washingtonu 95-106. Proti Memphisu už se Wade, kterému museli trhat zuby moudrosti, vrátil a vrátil se ve velkém stylu - připsal si 41 bodů a stal se hlavním strůjcem vítězství 98-90. Výhru si hráči trenéra Rileyho připsali i proti New Orleans a Golden State a jedinou porážku od Wadeovy absence utrpěli v Milwaukee.

Dnes se Miami představí podruhé v řadě před svými diváky. Soupeřem jim budou hráči z Los Angeles, kteří odehrají čtvrtý zápas za sebou na palubovce soupeře. Také Lakers se musejí vypořádávat s citelnou ztrátou - zranil se jim Lamar Odom, nejlépe doskakující hráč týmu, bez kterého začali svůj trip prohrou 89-94 na půdě rozjetého Chicaga. Výjimečně se neprosadil ani Kobe Bryant, který si připsal pouhých 19 bodů. Dalo se očekávat, že Bryant si to v dalších zápasech vynahradí, Lakers ale dokázali, že i bez Odoma dokáží hrát jako tým a po vynikajících kolektivních výkonech nejprve porazili Minnesotu 111-94, které v poslední čtvrtině povolili pouhých sedm bodů, a poté i New Jersey, nad nímž zvítězili 99-95.

Dnešní vánoční souboj nemá podle bookmakerů favorita, na domácí Miami i hostující Lakers si proto můžete vsadit s kursem 1.91. Předvedou dnes podle vás basketbalisté obou týmů útočnou hru nebo bude dominovat obrana? Vsadit si můžete i na to, jestli celkové skóre překročí hranici 200,5 bodu.

Reklama