Hlavní obsah

Feyenoord přivítá lídra z Eindhovenu

Eurotip.cz

Na vánoční svátky nedbají pouze v Anglii; třemi zápasy dnes načne své devatenácté kolo i nizozemská Eredivise. Jednoznačným šlágrem na druhý svátek vánoční je souboj Feyenoordu s PSV Eindhoven. Utkání bude mít pikantní příchuť pro bratry Erwina a Ronalda Koemanovi, kteří svedou tuhý a nelítostný souboj v rolích trenérů.

Foto: www.feyenoord.nl

Americký fotbalista Cory Gibbs v dresu nizozemského Feyenoordu.

Článek

Mužstvo, které v blízké minulosti hrálo Ligu mistrů vstoupilo do letošní sezony tragicky, ale v poslední době stoupá tabulkou vzhůru; osm vítězství v posledních deseti zápasech si svěřenci Erwina Koemana připsali na své konto a dali tak zapomenout na špatný úvod ročníku. V tuto chvíli jsou na páté příčce elitní nizozemské soutěže; na druhý Alkmaar ztrácí pět bodů. Dnes na svém stadionu změří síly s prvním Eindhovenem. "Nějaké zvláštní požadavky před tímto zápasem nemám - chceme tři body. Je to pro nás důležitý zápas, který nás může nabudit pro ty další," řekl pětačtyřicetiletý kouč a bývalý záložník Oranjes, se kterými v roce 1988 získal stejně jako jeho bratr titul pro mistry Evropy. Bohužel se jeho mužstvo v zápase s PSV neobejde bez absencí; určitě nenastoupí Romeo Castelen, Pieter Collen, Patrick Lodewijks a Karim Saidi. S největší pravděpodobností bude mužstvu chybět i řecký útočník Angelos Charisteas.

Nizozemsko má letos svého prozatímního krále v mužstvu PSV Eindhoven. Tým trénuje známější z bratrů Koemanových - Ronald, který byl vždy pověstný svým dynamitem ve své pravé noze a se čtyřkou na zádech odehrál za nizozemskou reprezentaci úctyhodných 78 zápasů, v nichž vstřelil 14 branek. Největší část své hráčské kariéry strávil v Barceloně, kde ve 197 zápasech zaznamenal 67 gólů. Jeho trenérská štace začala na lavičce Arnheimu odkaď se přes Ajax a portugalskou Benfiku dostal do PSV. Zde letos navazuje na svého předchůdce Guuse Hiddinka, který s Eindhovenem zaznamenával skvělé výsledky. V aktuálním ročníku se Koemanovi svěřenci probojovali do jarní části Ligy mistrů a o nic hůře se jim nevede ani v domácí soutěži. V té letos zvítězili v 16 z 18 zápasů a se skóre 50:6 jsou jasným lídrem tabulky. Proti Feyenoordu se na hřišti konečně po zranění objeví útočník Jefferson Farfan; hrát bude rovněž už i Manuel Da Costa.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 3.80. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že PSV potvrdí svou pozici lídra a dokáže Feyenoord porazit na jeho hřišti? Jestliže ano, poté využijte kursu 1.90.

Reklama