Hlavní obsah

Charlton s novým manažerem touží po bodech

V dohrávce dvacátého kola Premier league se střetne Charlton s Fulhamem. Domácím se letos prozatím vůbec nedaří - boj o záchranu začíná být realitou. Hosté z Londýna nemůžou být rovněž nikterak výsostně spokojení se svou prozatímní dvanáctou příčkou.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Charlton letos prožívá vůbec nejhorší sezonu od roku 2000, kdy do Premier leauge postoupil. Po polovině soutěže má na svém kontě pouhých dvanáct bodů - horší už je jen Watford s jedenácti. Z toho vyústil jasný tah - manažera Lese Reeda nahradil na lavičce ještě nedávno kouč West Hamu - Alan Pardew. Poslední tři výsledky Charltonu pod vedením Reeda ani zdaleka nenaznačovali zlepšení a tak vedení sáhlo k této výměně; v Tottenhamu utrpěl debakl 5:1, doma prohrál rozdílem třídy s Liverpoolem a den před Štědrým dnem si připsal porážku 2:0 v Middlesbrough. "Byl bych naivní, kdybych si myslel, že bez problémů dotáhnu tým k záchraně. Nebude to vůbec jednoduché, ale s hráči jsem se dohodl, že budeme bojovat až do konce. Myslím, že máme pořád velice reálnou šanci, jelikož je před námi hodně týmů, které můžeme předskočit. Do druhé poloviny vstupujeme dvěma domácími zápasy a ty pro nás budou velice důležité," řekl nový muž na lavičce Charltonu. Pardew bude dnes moci s velkou pravděpodobností počítat s uzdraveným duem Darren Ambrose - Jerome Thomas, naopak mimo hru stále zůstávají Andy Reid a Luke Young.

Fulham letos zažívá průměrnou sezonu; v tuto chvíli je na dvanácté příčce a na sestupovou pozici má náskok šest bodů. Jeho síla je především na vlastním hřiště, kde se mu podařilo porazit i Arsenal. Na Craven Cottage zvítězili svěřenci trenéra Chrise Colemana i v předminulém kole s Middlesbrough. O vítěznou branku se postaral jako obvykle Američan Brian McBride, pro kterého to byl už pátý letošní zásah. Stejný kousek se jim už nepovedl v kole minulém, ve kterém si na domácím hřišti připsali pouze bod za bezbrankovou remízu s West Hamem. Poslední výsledky Fulhamu se ale dají považovat za úspěch, jelikož jeho listina zraněných je značně popsána; ani dnes nebudou moci nastoupit Luis Boa Morte, Papa Bouba Diop, Zat Knight a Ian Pearce. Čerstvě bude chybět i útočník Heidar Helguson, který si musí odpykat trest za karty. Dobrou zprávou pro Colemana je návrat Collinse Johna a Clause Jensena.

Favorita v tomto utkání podle bookmakerů společnosti bwin nenajdete. Na domácí vypsali kurs 2.40, hodnota kursu na remízu je 3.20. Myslíte si, že Fulham i přes své absence dokáže zarazit Charltonu další hřebík do rakve? Pak si vsaďte s kursem2.70.

Reklama