Hlavní obsah

Utrápený Memphis čeká Milwaukee

Eurotip.cz

Jen dva zápasy dokázali zatím v prosinci vyhrát hráči Memphisu. Grizzlies nyní táhnou sérii čtyř porážek v řadě, kterou se pokusí ukončit proti Milwaukee.

Článek

Že bude mít letos Memphis problémy, to bylo jasné každému fanouškovi basketbalistů z Elvisova města. Z týmu před sezonou odešlo několik hráčů, mimo jiné i slušní obránci Shane Battier s Bobbym Jacksonem. Tým si měl vychovat mladé hráče, kteří se pod taktovkou Paua Gasola pokusí dostat do play off. Vynikající Španěl se ale na zranil na mistrovství světa a najednou bylo zle. Memphis se od začátku sezony potácel od porážky k porážce a když už se mu nějaký zápas vydařil, nikdy svůj výkon nedokázal zopakovat. V polovině prosince se fanoušci Grizzlies konečně dočkali. Gasol se vrátil dokonce o něco dřív, než předvídali lékaři, ani s ním ale svěřencům trenéra Fratella nedaří. Poprvé se Gasol radoval z výhry proti Seattlu, který se svými spoluhráči porazil 134-126. Od té doby ale pivot na další vítězství stále čeká; Memphis prohrál postupně se San Antoniem, oslabeným New Orleans, Utahem a Washingtonem.

Je ovšem pravdou, že los Memphisu neposílá do cesty zrovna snadné soupeře. Jen New Orleans se dá považovat za přijatelného protivníka, San Antonio, Utah a rozjetý Washington určitě ne. Podobně jsou na tom Grizzlies i dnes. Milwaukee se dlouhé týdny hledalo, na čemž měla určitě podíl zranění několika hráčů. Dlouho chyběl Charlie Villanueva a Bobby Simmons si už letos nezahraje; i bez těchto dvou hráčů se ale Bucks naučili vítězit. Villanueva se navíc už uzdravil a vedle tradičně vynikajícího střelce Redda se začalo dařit i Andrewu Bogutovi a rozehrávačům Charliemu Bellovi a Mo Williamsovi - druhému jmenovaného dokonce natolik, že byl vedením soutěže vyhlášen Nejlepším hráčem minulého týdne. Hráči trenéra Terryho Stottse mají nyní na kontě pět výher v řadě; poté, co porazili Minnesotu, Miami, znovu Minnesotu a New Jersey včera korunovali svou skvělou formu velmi cenným vítězstvím 114-107 na palubovce San Antonia.

I přes formu hostů je podle bookmakerů favoritem domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.87. Myslíte si, že Milwaukee v Memphisu protáhne sérii vyhraných utkání na šest? Potom si vsaďte na Bucks, kurs na ně je 1.95.

Reklama