Hlavní obsah

Phoenix může sesadit Dallas z čela

Souboj dvou momentálně nejlepších týmů NBA dnes uvidí Dallas. Domácí Mavericks se pokusí prodloužit svou vítěznou sérii v souboji s Phoenixem.

Článek

O tom, že se v Texasu utkají dva týmy s nejlepší formou, nelze příliš pochybovat. Phoenixu se donedávna vedlo dokonce tak dobře, že vyhrál patnáct zápasů v řadě, což se v NBA nikomu nepodařilo už sedm let. Fantastickou šňůru Suns přerušil až Washington, který se po prodloužení radoval z vítězství 144-139. Phoenix ovšem dlouho nesmutnil - o čtyři dny zadělal na novou sérii jasným vítězstvím nad Portlandem 110-87. Proti Trail Blazers D'Antoniho svěřenci znovu ukázali, čím jsou výjimeční. Zatímco jejich soupeři se často příliš spoléhají jen na některé hráče, Suns mají vyrovnanou základní sestavu, v níž se konečně začalo dařit i uzdravenému Stoudemireovi, a v Leandru Barbosovi mají možná vůbec nejlepšího "šestého" muže v lize.

Všechny tyto hráče dnes ovšem čeká těžký úkol. Zatímco dlouhá série Phoenixu už skončila, domácí Dallas má podobnou šňůru rozjetou. Mavericks, kteří už v listopadu a začátkem prosince dokázali zvítězit dvanáctkrát v řadě, se po prohře v Utahu vzpamatovali a porazili sedm soupeřů za sebou. Čtyři zápasy odehráli doma, kde jsou velice silní, třikrát ale zvítězili i venku a pokaždé nejméně o osm bodů. Také Dallas se může - stejně jako loni - opřít o vyrovnanou sestavu, kde tradičně vynikajícímu Dirku Nowitzkému v útoku zdatně sekundují především Josh Howard a Jeson Terry. "Bezpochyby patří do All-Star týmu," řekl na adresu prvně jmenovaného Howardův spoluhráč Greg Buckner. "Všichni víme, že tam patří i Dirk. Rády bysme tam měli dva hráče, myslím, že máme nejlepší tým v lize," složil dvojici poklonu třicetiletý rozehrávač.

Dallas má s bilancí 21-7 momentálně opravdu nejlepší tým v NBA. Pokud ovšem Phoenix na palubovce Mavericks uspěje, dostane se před ně a vyšvihne se do čela celé soutěže. Myslíte si, že se to hostům podaří? Potom si na ně vsaďte s kursem 2.25. Nebo podle vás Dallas uhájí domácí půdu? Potom si vsaďte, že vyhraje osmý zápas v řadě v kursu 1.67.

Reklama