Hlavní obsah

Liberec může jít do nového roku první

Eurotip

Na sedmi stadiónech se dnes odehraje poslední kolo české extraligy ledního hokeje roku 2006. Kladno se pokusí očekávanou výhrou nad rozebraným Vsetínem přiblížit k první desítce. Sparta Praha bude chtít v přímém souboji zvýšit v první šestce odstup od Karlových Varů. Se stejným počtem bodů půjdou do vzájemného zápasu Litvínov a Slavia. Liberec bude hlídat první místo ve Zlíně.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto.

Článek

Domácí tým se pohyboval v září na čele ligy, ale postupně došlo i vlivem různorodých zranění k tomu, že přední příčky vyklidil. V prosinci se Zlín stal typicky domácím mužstvem, když z venku nepřivezl jediný bod. Většinu utkání však odehrál doma, kde nasbíral dostatek bodů, aby stále mohl živit naděje na umístění mezi prvními šesti týmy, které budou mít v prvním kole play off volno. Medvědi střídali ve středu brankáře a lze tedy očekávat, že tentokrát nastoupí Murín již od začátku zápasu. Dlouhodobě je mimo hru obránce Zubíček.

Liberec vstoupil do sezóny nenápadně, ale dlouhá domácí neporazitelnost postupně přinesla své ovoce. Před vánočními svátky tým dokázal dokonce získat devět bodů ze tří venkovních utkání a pojistil si tak první příčku. Ve středu na domácím kluzišti Liberci nepomohl k bodům ani nový maskot, protože hráči nezvádli desetiminutovou pasáž druhé třetiny, během níž přišli o vedení. Nezahrají si opět zkušený Tomajko a Holub. Kdyby se tabulka řadila podle počtu vstřelených branek, byl by Liberec sotva v první desítce. Jednoznačně mu však pomáhá nejlepší obrana, za níž dokládá reprezentační formu brankář Hnilička.

Bookmakeři bwin nejsou přesvědčeni o tom, že hosté vstoupí do dalšího roku jako vedoucí celek. Na domácí Zlín vypsali kurs 2,15. Severočeši skutečně na led dnešního soupeře nejezdí rádi. Liberec zde za celou dobu pobytu v extralize vyhrál pouze dva zápasy z devíti. Dnes si na jeho zisk plného počtu bodů v normální hrací době lze vsadit v kursu 2,65.

Reklama