Hlavní obsah

Excelsior si chce spravit chuť v derby

Dvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje rotterdamským derby. V něm přivítá čtrnáctý Excelsior pátý Feyenoord. Domácím se v poslední době vůbec nedaří; série pěti proher v řadě je toho důkazem. Naopak hosté dnes budou chtít potvrdit velice dobrou formu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Nováček elitní nizozemské soutěže nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně, ale tragické výsledky z poslední doby jsou příčinou rapidního pádu tabulkou. Po měsíc starém vítězství 6:0 s Heraclesem svěřenci Tona Lokhoffa prohráli postupně s Alkmaarem, Bredou, Ajaxem, Heerenveenem i v úterý s Tilburgem. Otazník startu v derby s Feyenoordem visí hned nad trojicí hráčů - Sigourney Bandjar, Daniel Guijo-Velasco a Andwele Slory. "Se sestavou budu čekat až do poslední chvíle," reagoval Lokhoff na možné absence tří výše zmíněných hráčů. "Několik dalších hráčů je unaveno, jelikož to pro nás bude už třetí zápas v sedmi dnech a to je velmi náročné," dodal kouč. Dlouhodobě zranění jsou navíc Damien Hertog a Christian Gyan.

Feyenoord nevstoupil do letošního ročníku vůbec dobře, ale v poslední době stoupá tabulkou vzhůru; svěřenci Erwina Koemana si připsali na své konto sedm vítězství v posledních deseti zápasech a dali tak zapomenout na špatný úvod ročníku. V tuto chvíli jsou na páté příčce elitní nizozemské soutěže; na druhý Alkmaar ztrácí pět bodů. Dnes je čeká pikantní městské derby s Excelsiorem. "Soupeři se v poslední době nedaří, ale to nic nemění na příchuti dnešního zápasu. Chceme hrát o evropské poháry a proto jdeme do zápasu s cílem zvítězit," řekl pětačtyřicetiletý kouč a bývalý záložník Oranjes, se kterými v roce 1988 získal titul mistrů Evropy. Bohužel se jeho mužstvo v zápase s Excelsiorem neobejde bez absencí; určitě nenastoupí Romeo Castelen, Pieter Collen, Patrick Lodewijks, Dwight Tiendalli a Karim Saidi.

Feyenoord je sice na Verzekeringen stadionu hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.50. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.75 a vítězství domácích s kursem 5.65.

Reklama