Hlavní obsah

Rozjetý Washington přivítá Orlando

Už čtyři soupeře v řadě porazili basketbalisté Washingtonu. Pokud chtějí letošní rok ukončit vítěznou šňůrou, musí porazit ještě dva týmy. Tím prvním je Orlando, které dnes přivítají na své palubovce.

Článek

V hlavním městě USA se dnes utkají dva týmy s přesně opačnou křivkou formy. Washington letos vůbec nezačal dobře. Wizards v listopadu vyhráli jen pět zápasů a devět jich prohráli a jejich fanoušci se nestačili divit, co se stalo s týmem, který v posledních letech pravidelně hrává play off. Mužstvo, které táhne ofenzivně naladěná trojice Arenas-Jamison-Butler, se už ale dokázalo vzpamatovat. Na konci listopadu porazili hráči trenéra Eddieho Jordana doma Atlantu nejtěsnějším možným rozdílem 96-95 a šťastné vítězství jako by je nakoplo - od té doby odehráli čtrnáct zápasů, v nichž dokázali jedenáctkrát vyhrát. Posledním týmem, na který nestačili, byl před jedenácti dny oslabený Denver; po prohře 108-117 dokázal Washington porazit Sacramento, poté ukončil patnáctizápasovou vítěznou sérii Phoenixu, porazil Memphis 116-101 a předevčírem i Charlotte 114-107.

Hlavní zbraní Čarodějů je pochopitelně útok, který v prosinci jen jednou nepřekonal hranici 100 bodů. Dnes diváci uvidí zajímavou konfrontaci stylů. Orlando totiž sází především na obranu; především díky ní skvěle odstartovali sezonu, když listopad odehráli s bilancí 12-4. V prosinci už to s výkony Magic tak slavné není. Poměrně často nyní prohrávají i doma, kde jsou mnohem silnější než venku; před svými diváky nestačili dokonce ani na Toronto a jen velmi těsně porazili oslabené New Orleans nebo Philadelphii. Svůj díl na tom měla různá zranění - několik zápasů se museli obejít bez rozehrávače Jameera Nelsona, Heda Turkogla, Keitha Boganse a úplně fit nebyl ani Grant Hill. Nyní už jsou ale prakticky kompletní, a přesto v posledním utkání nestačili doma na Lakers, se kterými prohráli 93-106. "Je to frustrující," řekl po utkání Dwight Howard, největší hvězda Orlanda. "Už nedokážeme zvítězit ani doma," dodal hráč, jehož tým se dopustil 16 ztrát a je v této kategorii vůbec nejhorší v celé NBA.

I přes pokles formy se Orlando drží na druhém místě Jihovýchodní divize, právě za Washingtonem. Dnes se mu může přiblížit; podle bookmakerů má ale větší šance vyhrát Washington, na který si můžete vsadit s kursem 1.33. Věříte dnes více hostům? Potom si vsaďte na Orlando, kurs na něj je 3.40.

Reklama