Hlavní obsah

Chelsea si chce napravit reputaci

Premier league má každoročně mezi Štědrým dnem a Novým rokem velice nabitý program; jednadvacáté kolo nabídne londýnské derby Chelsea - Fulham. Mužstvo ze Stamford Bridge v úterý doma pouze remizovalo s Readingem a jelikož Manchester United porazil Wigan, tak ztráta Blues opět stoupla na čtyři body.

Článek

Chelsea v předvánočním kole zvítězila ve Wiganu, ale jak je zmíněno výše - poté zaváhala s Readingem a znovu musí dotahovat ztrátu na Rudé ďábly. "Nevzdáváme se stále ani náhodou boje o titul. Pořád jsme ve hře a určitě není naše pozice špatná. Jestliže vyhrajeme a oni prohrají - rozdíl bude pouhý bod," komentoval asistent manažera Josého Mourinha - Steve Clarke situaci na čele tabulky Premier league. Portugalský lodivod dnes bude opět postrádat trojici opor - Petra Čecha, Johna Terryho a Joe Cola. Otazník stratu visí nad brankářem Carlem Cudicinim, zatímco Khalid Boulahrouz si musí odpykat trest za karty.

Fulham letos zažívá průměrnou sezonu; v tuto chvíli je na dvanácté. Jeho síla je především na vlastním hřišti, kde se mu podařilo porazit i Arsenal. V minulém kole ale nehrál na Craven Cottage, nýbrž na The Valley, domácím stánku Charltonu. Ve vyrovnaném zápase se Fulham ujal vedení, ale do kabin šel už s jednobrankovým mankem. To se mu podařilo srovnat brankou Francka Queudrueho ze třetí minuty nastavení a připsat si tak do tabulky bod za remízu 2:2. Poslední výsledky Fulhamu nejsou nikterak oslňující, ale dají se považovat za úspěch, jelikož jeho listina zraněných je značně popsána; ani dnes nebudou moci nastoupit Papa Bouba Diop, Zat Knight a Ian Pearce. Čerstvě bude chybět i útočník Heidar Helguson, který si musí odpykat trest za karty. Dobrou zprávou pro trenéra Chrise Colemana je návrat Luise Boa Morty, který by měl začít zápas na lavičce náhradníků. "Chelsea je doma velice silná, ale my jsme neprohráli už tři zápasy v řadě a především v tom posledním jsme dokázali svou sílu," řekl kouč.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Jose Mourinha vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.18. Myslíte si, že Fulham vrátí Chelsea porážku 0:2 ze svého stadionu a neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs je rovné 4.00. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama