Hlavní obsah

Vancouver cestuje do Edmontonu

Eurotip

Osmnáct klubů se dnes zapojí do hry v zámořské NHL. V jediném dnešním mezikonferenčním souboji uzavře Boston třídílné cestování po centrální divizi v Nashvillu. New Jersey má šanci navýšit vedení v atlantické divizi na ledě Islanders. Ve velmi vyrovnané severozápadní divizi hosti v duelu mužstev z kanadských měst Edmonton Vancouver.

Článek

Domácí tým čeká na tisící výhru své historie. Ve čtvrtek se mu ovšem vydařila pouze první polovina utkání a v ní přesilovky. Obrana naopak vázla a to především v oslabení. Olejáři přivítali ve svém středu po několika týdnech Smythe, který se vrátil s velkou střeleckou chutí. Mnohem hůře dopadla elitní řada a spokojen jistě sám se sebou nebyl ani brankář Roloson. Edmonton s ním v zádech nevyhrál již čtrnáct dní a vzhledem k náročnému programu je reálné, že se do hry do konce kalendářního roku zapojí i Markkanen.

Vancouver dostal celkově vzato podobný počet branek jako jeho dnešní soupeř, ovšem v otázce brankářů má větší jasno. Luongo v každém měsíci zatím vynechal pouze jediný zápas. Týmu se nevydařilo předvánoční cestování, ale hned po svátcích svou pozici zase vylepšil dvěma výhrami. Vancouver venku od začátku listopadu bodoval pouze ve dvou zápasech z deseti. Vpřed se nemůže posunout hlavně kvůli chabé potenci. V mužstvu se zatím našli pouze dva více než desetigóloví střelci. V útoku dnes budou chybět nejspíše tři hráči, kteří však nepatří do prvních dvou řad.

Bookmakeři bwin očekávají, že by dnes domácí celek mohl svého soka v tabulce severovýchodní divize přeskočit. Na Edmonton vypsali kurs 2,1. Hosté jsou ovšem zvyklí na ledě dnešního soupeře bodovat. Dnes si lze na úspěch Vancouveru po šedesáti minutách vsadit v kursu 2,7.

Reklama