Hlavní obsah

Alkmaar si chce spravit chuť

Ani poslední den v roce si evropský fotbal nedá pauzu; nizozemská Eredivise má na programu dva zápasy dvacátého kola. V jednom z nich přivítá v poslední době nevýrazný Alkmaar dvanáctý celek tabulky - Rodu Kerkrade.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Alkmaar odstartoval do letošní sezony výborně, ale poslední dobou jako by mu začínal docházet dech. Svěřenci Louise van Gaala v předminulém kole doma překvapivě zaváhali s Nijmegenem; poprvé v sezoně nevstřelili v zápase branku a do tabulky si tak připsali pouhý bod za remízu 0:0. Ještě horší to bylo v dalším zápase, ve kterém utrpěli debakl 3:0 v Twente a díky včerejšímu vítězství Eindhovenu s Den Haagem ztrácí momentálně Alkmaar na první celek tabulky už třináct bodů. "Twente hrálo velmi dobře a především v prvních třiceti minutách bylo na hřišti pouze jedno mužstvo," reagoval van Gaal na poslední zápas. "V poslední době samá špatná zpráva. Nedaří se nám výsledkově a navíc mámě hodně zraněných hráčů. Věřím ale, že rok 2006 zakončíme úspěšně," sdělil charismatický kouč. Ten dnes bude opět postrádat několik svých svěřenců; zranění jsou Gretar Steinsson, Stijn Schaars, Joey Gudjonsson, Joey Didulica a Barry Opdam. Otazník startu navíc visí nad dvojicí Danny Koevermans - Simon Cziommer.

Roda Kerkrade vstoupila do letošního ročníku velice dobře, ale v poslední době se jí moc nedaří. V prosinci vybojovala v pěti zápasech pouhé čtyři body; překvapivě sice porazila Twente, ale v ostatních zápasech nepodala dobrý výkon. V posledním kole svěřenci Huuba Stevense prohráli na hřišti Ajaxu Amsterdam 2:0. Dnes je čeká další souboj se soupeřem z předních pater tabulky. "Alkmaaru chybí v tuto chvíli několik hráčů a na jeho hře to je znát. Samozřejmě má široký kádr a ostatní hráči jsou rovněž velmi dobří, ale myslím si, že máme šanci na úspěch," řekl kouč, který dnes stejně jako jeho trenérský protějšek nemá k dispozici zdaleka kompletní kádr; zranění jsou Kevin van Dessel, Olaf Rompelberg a Jamaique Vandamme, Pa Modou Kah si navíc musí odpykat trest za karty.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Louise van Gaala vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že Roda neodjede s prázdnou? Pak si na to vsaďte - kurs je 2.94. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama