Hlavní obsah

Vedoucí Anaheim zakončí rok v Minnesotě

, 31. prosince 2006

Silvestra na ledě budou v zámoří oslavovat hrou především týmy ze západní konference. Na východě se do dnešních zápasů NHL zapojí pouze obhájce Stanley Cupu z Caroliny, který bude hostit Philadelphii. V zápase mužstev, která prožila v prosinci zmrtvýchvstání, zavítá Chicago do Columbusu. Minnesota přivítá Anaheim.

Článek

Domácí díky skvělému začátku sezóny nejsou ve velmi vyrovnané severozápadní divizi chudými příbuznými, ale znevýhodňuje je poměrně vysoký počet odehraných utkání. Minnesota vypadá jako velmi úspěšný domácí tým, ovšem přesto se chová jako poměrně příjemný hostitel, jelikož rozdává soupřům dostatek bodů. Tři pětiny dosavadních domácích výher v této sezóně totiž dosáhla až mimo normální hrací dobu. Naposledy z domácího ledu odešla bez bodu na začátku prosince, když nevstřelila žádnou branku. Minnesotě již více než dva měsíce v útoku schází Gáborík. V obraně vynechal pět zápasů v řadě Nummelin.

Anaheim ve druhé polovině prosince zvolnil své do té doby vražedné tempo. V šesti zápasech během této doby má přesně padesátiprocentní úspěšnost. Kačerům dlouhou dobu většina ostatních klubů mohla závidět vyrovnanou brankářskou dvojici, ale nyní se ukazuje, že i dva gólmani mohou být někdy málo. Bryzgalov si zachytal chvilku naposledy na začátku měsíce a Giguere byl nucen opustit úterní zápas. Jeho start je i dnes nejistý a v brance by se tedy mohl objevit opět Wall. Úterní zápas dále vystavil měsíční stopku obránci Beaucheminovi a nejistý je v dresu Anaheimu též start útočníka Marchanta.

Tito dva soupeři se v dlouhodobé části sezóny potkají naposledy a bookmakeři bwin opět očekávají poměrně vyrovnaný duel. Všechny tři předchozí skončily rozdílem jediné branky a dvoubodovým ziskem týmu, který hrál doma. Na výhru Minnesoty včetně případného prodloužení a samostatných nájezdů si lze vsadit v kursu 2,0. Hosté na ledě dnešního soupeře uspěli naposledy v play off před třemi lety. Dnes je na dvoubodový zisk Anaheimu vypsán kurs 1,83.

Reklama