Hlavní obsah

V české lize dnes duel ze dna tabulky

, 2. ledna 2007

Česká hokejová extraliga vstoupí do nového roku kompletním sedmatřicátým kolem. Liberec si bude hlídat mírný náskok na čele tabulky v zápase s Kladnem, které by se rádo prodralo do první desítky. Tu ovšem nebudou chtít opustit ani po vzájemném duelu kluby Znojma a Litvínova, které mají stejný počet bodů. Předposlední Vítkovice přivítají poslední Vsetín.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Ilustrační foto.

Článek

Domácí celek prožívá probíhající sezónu v jakýchsi vlnách, přičemž jsou však obvykle propady mnohem hlubší než občasná zlepšení. Vítkovice se od začátku sezóny mohou spolehnout téměř výhradně jen na jediného muže, kterým je brankář Pinc. Kdyby se tabulka řadila podle nejmenšího počtu inkasovaných branek, neměl by klub problémy s umístěním v první šestce. Střelecky je na tom ovšem mužstvo podstatně hůře, když první reprezentační útok jednoznačně ční v klubu nad ostatními, ale sám na vše nestačí. V nízkém součtu vstřelených branek tedy zatím Vítkovice mají konkurenci pouze v dnešním soupeři. V útoku opět nebudou zkušený Šimíček a junioři Káňa a Mikula. V obraně by zřejmě mohl chybět Kuboš.

Vsetín déle než první čtvrtinu soutěže živil naději na vstup do rozšířeného play off. Po listopadové reprezentační přestávce ovšem definitivně ztratil dech a v té prosincové již začal s vědomím nemožnosti sestupu dokonce pouštět žilou sestavě. Odešli především obránce Hrabal, který měl nakročeno do reprezentace a nejlepší střelec týmu Demel. Ještě s nimi ovšem Vsetín načal dosud trvající sérii zápasů bez výhry, která nyní čítá jedenáct utkání. Zajímavé je, že dnešní hosté v prosinci dokázali získat oba body za remízy v normální hrací době pouze v zápasech odehraných mimo svůj vlastní led. V útoku nebude juniorský reprezentant Květoň.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí celek vstoupí do nového roku stejně, jako ukončil ten starý. Na výhru Vítkovic vypsali kurs 1,3. Kluby se utkají na vítkovickém ledě v této sezóně poprvé. V té minulé zde oba zápasy skončily dělbou bodů. Na možnost, že si Vsetín dnes poveze domů alespoň jeden bod si lze vsadit v kursu 3,22.

Reklama