Hlavní obsah

Aston Villa i Chelsea chtějí zapomenout na konec roku 2006

Eurotip.cz

V dohrávce dvaadvacátého kola Premier league se střetne Aston Villa s londýnskou Chelsea. Ani jedno z mužstev nebude vzpomínat na konec loňského roku s radostí; domácí prohráli vše co se dalo, hosté zase remizovali na domácím Stamford Bridge dvakrát v řadě a ztratili tak v tabulce blízký kontakt na Manchester United.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku Premier league s novým koučem, který přinesl zpočátku i velmi dobré výsledky, ale v poslední době to jde s Villans z kopce. V Premier league doposud získali pětadvacet bodů, což aktuálně stačí na čtrnáctou příčku. Základem úspěchu modro-vínových byla ze začátku dobrá defenzíva, která inkasovala opravdu jen málokdy - to už ale neplatí. Svěřenci Martina O´Neilla obdrželi v posledních třech zápasech sedm branek a dostali se do krize, která má v tuto chvíli hodnoty - čtyři porážky v řadě a dokonce devět zápasů bez vítězství. Světlou výjimkou týmu je pravý obránce a kapitán Gareth Barry, který už letos dokázal vstřelit osm branek a je momentálně hodnocen jako třetí nejlepší hráč celé Premier league. Právě Barry je dnes jedinou absencí Aston Villy; musí si odpykat trest za vyloučení v minulém zápase s Charltonem. "Chystám se co nejdříve posílit mužstvo jak jen to bude možné. Máme mladý kádr, který nemá zkušenosti a postupem času se to čím dál tím více projevuje," konstatoval manažer O´Neill k reformě, která jeho mužstvo v nejbližší době čeká.

Chelsea letošní svátky moc dárků v podobě bodů nepřinesly. Před Štědrým dnem ztráceli Blues na první Manchesteru United dva body a před tímto kolem to bylo už šest. Svěřenci José Mourinha doma pouze remizovali s Readingem i Fulhamem, když v obou zápasech inkasovali vyrovnávací branku v posledních pěti minutách. Po zápase s Fulhamem dokonce začali fanoušci Chelsea na své hráče pískat, aby zdůraznili svou nespokojenost s posledními výsledky. "Kdyby si uvědomili naší situaci, tak by k tomuto činu neměli žádný důvod, jelikož ve fotbale se zázraky nestávají," reagoval Mourinho na fanoušky, kteří si podle něj neuvědomili, že Chelsea chybí několik důležitých hráčů. Jedinou dobrou zprávou pro Blues z posledních dnů je tak včerejší remíza Manchesteru v Newcastlu, díky níž Chelsea dnes může v případě vítězství stáhnout náskok Rudých ďáblů na čtyři body. Portugalský lodivod dnes bude opět postrádat trojici opor - Petra Čecha, Johna Terryho a Joe Cola. Do nominace se vrací obránce Khalid Boulahrouz, který si už odpykal trest za žluté karty. Hrát naopak nebude kvůli kartám Michael Ballack a čerstvě zraněný je navíc Nizozemec Arjen Robben.

Chelsea je sice ve Villa Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.50. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.60 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 6.40.

Reklama