Hlavní obsah

Rozjetý Phoenix míří do Toronta

Eurotip.cz

Dva zápasy za sebou prohráli basketbalisté Toronta, kteří se i tak drží na špičce Atlantické divize. Pokud chtějí udržet krok s dotírajícím New Jersey, měli by dnes před svým publikem zvítězit. Soupeřem jim ovšem nebude nikdo jiný než Phoenix, druhé nejlepší mužstvo NBA.

Článek

Jediný kanadský tým v zámořské basketbalové soutěži se sice drží v čele své divize, to je ovšem dáno spíše podprůměrnými výkony ostatních týmů v ní. Raptors mají bilanci 13-18 a ačkoli si vedou lépe než v minulých sezonách, na play off by to rozhodně stačit nemuselo. Kupodivu na tom vinu nenese zranění nejlepšího hráče týmu, Chrise Boshe. Jedno z hvězdných jmen draftu 2003 se téměř před měsícem zranilo v utkání s Chicagem a vynechalo dvanáct zápasů, z nich ovšem Toronto rovnou polovinu vyhrálo. V minulých dnech ale zraněných přibylo - poslední zápas proti Memphisu vynechal druhý klíčový hráč týmu, rozehrávač T. J. Ford, který možná bude chybět i dnes, a dobře to nevypadá ani s Nováčkem měsíce prosince Jorge Garbajosou, jenž kvůli zraněnému stehnu v pondělí netrénoval a podle trenéra Mitchella dnes spíše nenastoupí. Jedinou dobrou zprávou, zato pořádnou, je tak návrat Boshe na palubovku; v prvním zápase po delší pauze ale uzdravený hráč málokdy září, a tak dnes od něj Mitchell rozhodně nečeká zázraky.

Podobné problémy Phoenix netrápí. Suns poté, co v dramatickém závěru prohráli v Dallasu, znovu prokazují stabilní formu. Tým kouče D'Antoniho si poté poradil s New Yorkem lehce 108-86, v Detroitu si pohlídal vítězství 108-101 proti domácím, kterým chyběl Chauncey Billups, a radovali se i včera v Chicagu, kde je svou trojkou vteřinu a půl před koncem spasil Leandro Barbosa. Hosté jako obvykle podali kolektivní výkon, kterým předčili 41 bodů domácího Gordona - kromě Francouze Diawa měli všichni hráči základní pětky na svém kontě dvouciferný počet bodů, rozehrávač Nash se navíc zaskvěl 13 asistencemi a Amare Stoudemire osmnácti doskoky a čtyřmi získanými míči. Jediná věc, která nyní D'Antoniho může trápit, je náročný program jeho svěřenců; zatímco Toronto tři dny odpočívalo, Phoenix hraje pátý zápas v sedmi dnech.

To ovšem neodrazuje bookmakery od toho, aby hosty považovali za jasné favority, na které vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že Toronto i přes možnou absenci dvou hráčů základní sestavy silný Phoenix porazí? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 3.60.

Reklama