Hlavní obsah

Boston se chystá na odvetu

, 4. ledna 2007

Dnes se do hry v NHL zapojí dvě třetiny klubů. Ve dvou mezikonferenčních duelech hostí Calgary Floridu a Carolina Phoenix. San Jose se v dlouhodobé části sezóny naposledy postaví proti v současné době výhornému Detroitu. Edmonton také naposledy v základní části potká Dallas. V divizním duelu se střetnou Boston s Torontem.

Článek

Medvědi zatím prožívají určitě vydařenější sezónu než vloni. Ve východní konferenci se stále pohybují mezi týmy s reálnou nadějí na play off, kterou v jejich případě ještě posiluje velmi nízký počet odehraných zápasů. Na přelomu roku si však Boston připsal dvě prohry v řadě, protože zapomněl střílet góly a poměrně dost jich naopak sám obdržel. Každý zápas odchytal jiný gólman, ale celkově jednoznačně dostává přednost Thomas, který má i lepší i když nikterak excelentní statistiky. Domácí fanoušci uvidí na vlastním ledě své hokejisty po Vánocích poprvé.

Toronto má s dnešním soupeřem společné to, že nemůže být spokojeno s výkony brankářů. Vcelku jasnou jedničkou je v jeho dresu Raycroft, který do Kanady přešel právě od dnešního soka. Klubu se přestalo dařit ve venkovních zápasech, když od poloviny listopadu vyhrál pouze dva z osmi. Toronto opět letos trápí mnohá zranění. I kvůli tomu se v popředí klubového kanadského bodování drží obránci T. Kaberle a McCabe, kteří dosud nebyli nuceni vynechat žádné utkání. S týmem se naopak na krátkou cestu nevydal jeho nejlepší střelec Tucker. V útoku též chybí Ponikarovsky a letní posila Peca. Nejasný je start i u dvou dalších útočníků.

Bookmakeři bwin zřejmě i z tohoto důvodu favorizují domácí celek, který navíc touží po odvetě za novoroční vysokou prohru a chce před soupeře poskočit nejen v divizní tabulce. Na Boston vypsali kurs 2,1. Hosté sice umí na ledě dnešního soupeře vyhrát, ale na začátku listopadu se jim to zde již jednou povedlo a je otázkou, zda to dokáží dnes znovu. Na výhru Toronta je dnes vypsán kurs 2,7.

Reklama