Hlavní obsah

Sacramento chce potvrdit formu proti Lakers

Souboj dvou rivalů z nabité Pacifické divize uvidí dnes diváci v Sacramentu. Domácím Králům se konečně začalo dařit a svůj vzestup budou chtít potvrdit i proti losangeleským Lakers.

Článek

Příznivci Sacramenta, kteří v minulých letech měli mnohokrát důvod k radosti, už letos zřejmě začali klesat na mysli. Jejich oblíbenci sice sezonu nezačali nejhůř, ovšem po několika týdnech se začali dostávat do pořádných problémů. Už v listopadu chyběl kvůli zraněné noze stabilní člen základu, pivot Brad Miller. Ani po jeho návratu se ale Kings dařit nezačalo, spíše naopak. V prosinci vyhráli pouhé dva zápasy z jedenácti, nedařilo se jim dokonce ani v domácí Arco Areně, která dříve bývala postrachem hostujících týmů. Tým trenéra Musselmana navíc začaly rozkládat vnitřní rozpory; málokterého fanouška NBA překvapilo, že jejich ústřední postavou se stal vyhlášený rebel Ron Artest, který měl mít neshody s rozehrávačem Mikem Bibbym. Artest navíc začal laborovat s kolenem a těsně před utkáním s Washingtonem prohlásil, že hrát nemůže, což náladu v mužstvu rozhodně nezlepšilo. Nešťastný zápas proti týmu z hlavního města jako by ale Sacramento nakopl; z dalších pěti zápasů neuspělo jen v Los Angeles proti domácím Clippers, další čtyři utkání vyhráli. V tom posledním už znovu Artest zářil - kromě 39 bodů si připsal osm doskoků a pět ukradených míčů. A jak vyplývá z Bibbyho prohlášení, špatná nálada v mužstvu je tatam. "Nemám s Ronem žádný problém. Sedím vedle něj v letadle každý den. Nemám nic proti nikomu, jsem ten nejpřátelštější člověk na světě, řekl bych," řekl rozehrávač.

Zatímco Sacramento je i přes slušnou formu s bilancí 14-15 zatím zklamáním, o jeho dnešním soupeři to neplatí. Lakers, kterým trenér Phil Jackson už druhým rokem ordinuje tzv. triangle offense, mají s 20 výhramy z 31 zápasů zatím jasně nakročeno do play off. A co víc - od začátku sezony dokazují, že to už není tým jednoho hráče a že náhradníci dokážou být stejně platní, jako hráči základní sestavy. Lakers začali sezonu bez své největší hvězdy Kobeho Bryanta; letos bez něj odehráli tři utkání a ve všech zvítězili. V první polovině prosince se jim zranil vynikající Lamar Odom, nejlépe doskakující hráč mužstva, bez kterého odehráli zatím jedenáct zápasů. V osmi z nich museli čelit domácím týmům, a přesto dokázali šestkrát vyhrát. Právě šňůra šesti utkání na půdě soupeřů v řadě prověřila kvality Jacksonova týmu; kromě Charlotte to rozhodně nebyli žádní lehcí protivníci, Lakers ale uspěli na palubovce Minnesoty, New Jersey a Orlanda. V posledním utkání, v němž losangelští hráči porazili doma Philadelphii, ale Lakers přišli o dalšího hráče základní sestavy. Kwame Brown si poranil kotník a mimo hru bude několik týdnů; jeho místo zaujme buď Andrew Bynum nebo energický Ronny Turiaf.

Slušná forma Sacramenta ho dnes pasuje do role favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.53 a handicap 4 bodů. Myslíte si, že oslabení Lakers dnes domácí zaskočí? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.55.

Reklama