Hlavní obsah

Uspěje Moya v Chennai i letos?

Ve čtvrtfinále jednoho z prvních letošních tenisových turnajů, který se hraje v indickém Chennai, na sebe narazí Carlos Moya a Ivo Karlovič. Španělskému tenistovi se zde tradičně velmi daří; po triumfech v letech 2004 a 2005 přidal do své zdejší sbírky úspěchů finálovou účast v minulém ročníku, když nad jeho síly byl pouze Chorvat Ivan Ljubičič.

Foto: reprofoto

Tenis (ilustrační foto)

Článek

Momentálně třiačtyřicátý hráč žebříčku ATP vstoupil do letošního ročníku turnaje v Chennai vítězstvím nad Němcem Alexandrem Waskem. V dalším kole mu stačili k vítězství opět pouhé dva sety, když jako poražený tentokrát odcházel z kurtu Američan Kevin Kim. V loňském roce tento Španěl, který v letech 2002-2005 byl v první světové desítce, ale nikdy nedosáhl až na vrchol, zaznamenal kromě už zmiňovaného finále na zdejším turnaji vítězství na antuce v Buenos Aires. I tato statistika dokazuje, že Moyovi je už třicet let a svá nejlepší tenisová léta má nejspíše za sebou. V Chennai ale býval vždy skvělý a dnes to bude chtít určitě proti Chorvatovi potvrdit.

Bombarďák z balkánského poloostrova Ivo Karlovič je nástupcem legendárního Gorana Ivaniševiče, který vždy dominoval svou tvrdou hrou, jenž mu přinesla v roce 2001 vítězství ve Wimbledonu. Dvě stě osm centimetrů vysoký Karlovič má pro tuto hru skvělé proporce a dokonale jich dokáže využívat. Na zdejším turnaji v Chennai tomu není jinak a jen díky svému skvělému podání je ve čtvrtfinále. Do toho prošel přes domácího Inda Prakasha Armitraje a Dána Kristiana Plesse; během čtyř hraných setů absolvoval porci tří tradičních tiebreaků. Sedmadvacetiletý rodák ze Záhřebu, který drží rekord v počtu nasázených es v jediném utkání - jedenapadesát - v loňském roce žádný výraznější úspěch nezaznamenal a doufá, že se mu letos bude dařit lépe.

Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem tohoto souboje Španěl. Na jeho vítězství si můžete vsadit s kursem 1.37. Jestliže jste ale názoru, že Moya letos v Chennai skončí už ve čtvrtfinále, pak si vsaďte na Chorvata - kurs je 2.62.

Reklama