Hlavní obsah

Phoenix loupí v jihovýchodní divizi

, 5. ledna 2007

Páteční program šesti zápasů v NHL je poměrně různorodý. Najdou se mezi nimi i dva mezikonferenční duely. Tampě není při jejím cestování tentokrát dopřán ani jediný den odpočinku, protože dnes vyjede k zápasu na ledě Colorada. Podobně je na tom Phoenix, který končí třídílné miniturné po jihovýchodní divizi v Atlantě.

Foto: www.canucks.com

Kovalčuk je zatím ve stínu Hossy.

Článek

Domácí tým se nadechl v období kolem Vánoc k další vítězné sérii, která se zastavila před koncem roku na čísle 5. Atlanta si tak v klidu udržuje vedení v jihovýchodní divizi. V první polovině prvního měsíce nového kalendářního roku ji čekají kromě dnešního dne samé zápasy venku. Vzhledem k náročnému programu, který týmu postavil tento týden do cesty dvě dvojutkání, je možné, že po třech týdnech dostane v brance v některém ze zápasů šanci i Hedberg. Do sestavy Atlanty se vrací po delší době obránce Exelby a útočník Rucchin. Mellanby naopak trénuje pouze bez kontaktu a čerstvě je mimo McCarthy.

Phoenix se po Vánocích vůbec nechová jako tým, který dlouho toužil pouze po úniku z poslední pozice v celé lize. Bodoval v pěti utkání v řadě a snaží se opustit nejhorší pětici týmů. Při současné formě mu v tom brání fakt, že má odehráno málo zápasů. Trenér vzal na milost Roenicka a naopak se rozloučil s Riccim a Comriem. Kojotům se do sestavy vrátil obránce Jovanovski. Jejich nejlepším střelcem je Perrault, který se k týmu připojil až po špatném začátku sezóny. Včera si druhou nulu v řadě vychytal Joseph.

Bookmakeři bwin očekávají poměrně jednoznačný úšpěch domácího celku. Na Atlantu vypsali kurs 1,45. Hosté se ovšem zatím velmi dobře vyrovnávají s náročným programem, kdy během první lednové dekády sehrají pět zápasů venku a tento týden ještě na výletě u klubů z jihovýchodní divize netratili jediný bod. Phoenix navíc s dnešním soupeřem prohrál pouze jediný z deseti vzájemných zápasů. Dnes si na hostující celek lze vsadit v kursu bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články