Hlavní obsah

Atletiko hostí poslední celek tabulky

Eurotip.cz

Zimní přestávka v Primera Division skončila a fanoušci španělského fotbalu si opět přijdou na své. Druhou polovinu soutěže dnes otevře trojice zápasů; v jednom z nich přivítá čtvrté Atletiko Madrid poslední Tarragonu.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Atletiko zvládlo podzimní část sezony velmi dobře; v šestnácti zápasech získalo osmadvacet bodů a stále si drží úzký kontakt se špičkou. Vedení Atletika dokázalo v létě udržet ve svém týmu největší hvězdu Fernanda Torrese a jak to tak vypadá, i v jarní části soutěže by měl oblékat stejný dres. S mladým Španělem v probíhající sezoně nastupuje na hrotu letošní objev - Sergio Aguero, který do Madridu přišel v létě z argentinského Independiente a na to, že mu je pouhých 18 let, podává velmi dobré výkony, díky kterým se stal jednou z hlavních osobností mužstva. "Máme letos velmi silný tým, motivaci a touhu uspět. Na tuto dobu jsme dlouho čekali a věřím, že mezi elitou ve Španělsku zůstaneme už do konce sezony," řekl trenér mužstva - Javier Aguirre. Ten bude dnes postrádat dvojici Peter Luccin - Maniche, která si odpyká trest za karty.

Letošní nováček elitní španělské soutěže - Gimnastic Tarragona nebude vzpomínat na podzim roku 2006 rozhodně v dobrém. Osm získaných bodů v šestnácti zápasech je tragická bilance, která má za důsledek poslední příčku a jistý jarní boj o udržení. Ten bude navíc velice složitý; na nesestupovou příčku ztrácí svěřenci Sampedra Luise Cesara už sedm bodů. Pouze dvakrát se Tarragona radovala v probíhající sezoně z vítězství a celkem už třiatřicetkrát inkasovala. "Pauza pro nás byla velmi vhodná. Vyčistili jsme si hlavy a do dalších bojů vstupujeme s čerstvou silou," řekl záložník Gimnasticu - Ábel Buades. "Myslím si, že nepotřebujeme posily. Ti, kteří zde jsou mají na to, zvrátit nepříznivý vývoj letošní sezony," dodal jeden z nejzkušenějších hráčů týmu. Otazníky dnes visí nad starty brankáře Alvara Iglesiase a útočníka Antonia Pinilly.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Javiera Aguirreho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.26. Myslíte si, že Tarragona překvapí a neodjede z Madridu s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.50.

Reklama