Hlavní obsah

Potvrdí Manchester roli favorita?

Manchester United v tuto chvíli neohroženě kraluje Premier league, dnes ho ale čeká utkání třetího kola anglického FA Cupu. Na Old Trafford přivítá od 15:00 Aston Villu, která po skvělém startu do sezony momentálně tápe.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Svěřenci Sira Alexe Fergusona mají v tuto chvíli na čele Premier league náskok šesti bodů na londýnskou Chelsea. Rudí ďáblové hrají výborně v ofenzívě i defenzívě, což dokazuje jasně skóre 49:15 - nejvíce vstřelených a nejméně inkasovaných branek ze všech mužstev elitní anglické soutěže. Vůdcem týmu je letos bezesporu jednadvacetiletý Portugalec Cristiano Ronaldo, který svou brilantní technikou nebaví už pouze fanoušky, ale je velice prospěšný pro mužstvo a mnoha odborníky je momentálně on označován za nejlepšího hráče světa. Na svém kontě má letos už dvanáct střeleckých zásahů - lepší je už pouze Drogba z Chelsea. Se svými spoluhráči se dnes popere o vítězství v pohárovém utkání s Aston Villou. V novém působišti si odbude debut Švéd Henrik Larsson, který po půlročním angažmá v Helsingborgu míří opět do špičkového fotbalu. Dnes se podle vyjádření manažera Fergusona postaví na hrot po boku dalšího Skandinávce - Ole Gunnara Solskjaera. "Oba jsou dobří střelci. Mají mnoho zkušeností a pro náš tým jsou velice prospěšní," řekl lodivod Manchesteru na adresu zmiňovaného útočného dua. Z ideální sestavy Ďáblů bude na hřišti chybět brankář Edwin van der Sar, který dostal volno a v brance ho zastoupí Polák Tomasz Kuszczak.

Aston Villa vstoupila do letošního ročníku Premier league s novým koučem, který přinesl zpočátku i velmi dobré výsledky, ale v poslední době to jde s Villans z kopce. V Premier league doposud získali šestadvacet bodů, což aktuálně stačí na třináctou příčku. Základem úspěchu modro-vínových byla ze začátku dobrá defenzíva, která inkasovala opravdu jen málokdy - to už ale neplatí. Svěřenci Martina O´Neilla obdrželi v posledních kolech mnoho branek a dostali se do krize, která má v tuto chvíli hodnotu deseti zápasů bez vítězství. Jedinou světlou chvilkou Villans byl domácí zápas s Chelsea, ve kterém uhráli minulý týden bezbrankovou remízu. Do FA Cupu ale vstupují s čistým štítem a jednoznačně chtějí uspět. V dnešním zápase může mužstvu pomoci už kapitán Garreth Barry, který se vrací do základní jedenáctky po jedno-zápasovém zákazu startu za žluté karty. V nominaci naopak schází stoper Olof Mellebrg, který si musí odpykat trest za karty dnes.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.28. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.75. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Aston Villu, jejíž výhra je oceněna kursem 8.25. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama